Monte Baldo – Turistfeller og paragliding

Monte Baldo - Dolcevita.no
Monte Baldo - Dolcevita.no
Monte Baldo - Dolcevita.no

[Se video] «Klutførerne» kaster seg utfor uten å nøle… Nesten som i den italienske trafikken, tenker jeg. Men når den gamle hanggliderpiloten i meg har vennet seg til det, må jeg bare innrømme, – at dette er vakkert!

Vi har vært turister, opp til dagens høydepunkt: Toppen av Monte Baldo. Det var der det skjedde i dag. Man kommer til Monte Baldo via gondolbanene opp fra Malcesine (”mal-tsje-síne”) nordøst ved Gardasjøen. 

Finn sted å bo

Hotel Excelsior Bay

Hotel Excelsior Bay ligger langs bredden av Gardasjøen, 1 km fra Malcesine-slottet, og skilter med badstue, massasje, klassiske rom, utendørsbasseng og solterrasse.

Bellevue San Lorenzo

Bellevue San Lorenzo ligger i en pittoresk hage, har evighetsbasseng med utsikt over Gardasjøen og kostnadsfrie velvære-fasiliteter med tyrkisk bad, badstue og aromadusjer.

Hotel Baia Verde

Hotel Baia Verde ligger ved bredden av Gardasjøen, like under Monte Baldo. Det har et moderne velværesenter med stort basseng og treningsstudio.

Leiligheter: Gardesana Active

Gardesana ligger 200 meter fra Gardasjøen i Malcesine sentrum og tilbyr både sportsaktiviteter og moderne, selvbetjente leiligheter med balkong eller terrasse.

 

Monte Baldo - Dolcevita.no

Sjøen ligger på 100 meters høyde; Monte Baldo på 1 760 (for øvrig samme høyde som dalbunnen i sveitsiske Samnaun.)

En luftig höydare

Det er en luftig tur opp, men det blir småtterier i forhold til det paraglider-gjengen fikk oppleve – de som klemte seg inn i gondolen med altfor store sekker. Der oppe fra ser man langt opp i alpene nord for Riva og godt forbi Sirmione ved sørenden av Gardasjøen. Men man må gå et stykke mot nord, bort fra kafeene og utsiktspunktene for å komme dit det virkelig skjer.

Som alltid på godværsdager er det mange piloter her i dag, kanskje ekstra mange fordi de venter på litt mer vind. Og som gammel hanggliderpilot kjenner man selvfølgelig suget ekstra godt når gutta springer utfor gressbakken, ut for å leke med fuglene. Fin utsikt. Sukk.

Nord og ned

Vi har også gjort oss bedre kjent langs Gardasjøen. For å si det med det samme: Vi skjønner svært godt at Garda trekker. Tyskere, nederlendere, engelskmenn og amerikanere utgjør de største gruppene. Og vi støtte på en gruppe nordmenn! på ukesreise med Vi over 60. De første vi har møtt siden Kielferga. Friske og flotte, selvfølgelig.

Men det ser fortsatt merkelig ut når fine, lokale Bardolino-viner stilles ut utenfor butikkene ”mit Rabatt” og olivenoljen selges som ”Oliven Öl aus Malcesine”. Skjønner ikke helt at tyskerne heller kan la seg sjarmere av det. Det blir liksom ikke helt rotekte på denne måten.

Vinterstille

Men det er noen flotte steder. Torbole, Malcesine, Brenzone, Porto, Torri, Bardolino og Lazise – bare for å ta kysten fra Riva del Garda helt i nord og ned hit i. Noen av stedene vil dø helt ut om noen uker, men de andre vil finne tilbake til sitt egentlige jeg. Bortsett fra at vinduene i en del hotell og hus står svarte. Temperaturen, trøkket og prisene roer seg og blir som de bør være, trivselen brer seg i vinterstilla og for eksempel i Garda trekker visstnok veronesere og gardere ellers i hopetall når julemarkedet settes i gang. Men det er heldigvis ennå en stund til.

Og nå har de laget en ca 60 meter lang landingsstripe for paraglidere ved Malcesine. Du bør kunne sakene dine om du skal lande der med hangglider, det er... "litt" trangt. Så har da knapt en hangglider tatt av her siden det var EM her en gang for altfor mange år siden. Hvordan de fikk det til? De fløy langt av gårde og landet et helt annet sted.

I lufta over Monte Baldo

Kast deg ut i lufta

Kart

Hotell

Bestill evt. på nettsidene til Booking.com...

Se flere reisetips...

Leie bil
Buss - Tog
Ferger - båt
Praktisk
Været
Apper

Leave a Comment