Toscana
Italias mest populære og mest kjente region er full av turistmagneter - som Firenze og Pisa - og skjulte skatter du bør oppleve.

Opplevelser omkring i Toscana

Firenze - Dolcevita.no

Firenze: By med skjulte skatter

Firenze – By med skjulte skatter. Firenze har sine hemmeligheter: Ei ku terget en baker til døde, et vindu har stått åpent i over 400 år og Michelangelo satte en synder i gapestokken…

Les mer...
Monte Capanne, Elba - Dolcevita.no

Monte Capanne – Til toppen av Elba

Monte Capanne – Toppen av Elba – Vi klatret til fjells, 1000 meter opp over Elba, havet og alt det grønne. Selv om det var litt skummelt i starten.

Les mer...
Ostekutter i Livorno - Dolcevita.no

Livorno – Hos ostekutter Bruno

Livorno – Hos ostekutter Bruno. Parmigiano reggiano er tung kost. Én ost veier 40 kilo, og ostekutter Bruno elsker å briljere med dem på strak arm.

Les mer...
Arezzo - Dolcevita.no

Arezzo – La vita é bella

Arezzo – La vita é bella. Arezzo er stedet der Roberto Benigni fant ut at «La vite é bella», møtte sin «Principessa!» og hvor gamlebyen og distriktet rundt kan gjøre deg betatt.

Les mer...
San Galgano - Dolvevita.no

San Galgano: Sverdet i stenen

San Galgano – Sverdet i stenen. Eventyret om Sverdet i stenen kan være sant. I San Galgano venter de fortsatt på den som kan trekke sverdet ut av berget.

Les mer...
Siena - Dolcevita.no

Siena og Campo: Italias herligste arena

Tårnet i Siena er tøft. Det grenser mot sport. Og så Campo, duomo-krangelen, heste-gudstjenestene – og mer enn en internasjonal touch. Og så palioen, da!

Les mer...
Castiglioncello - Dolcevita.no

Castiglioncello – Farger, fisk og salte smil

Castiglioncello – Farger, fisk og salte smil. Castiglioncello ligger mellom mykgrønne åser og et blågrønt hav og har vært samlingssted for både skuespillere og politikere. Hit trekker fortsatt folk fra innlandet når de skal nyte livet. En perle på Toscanakysten.

Les mer...
Kiting på Spiaggia Bianca - Dolcevita.no

Rosignano Solvay: Drageseiling på Spiaggia Bianca

Rosignano Solvay – Drageseiling på Spiaggia Bianca. Tøffe gutter leker tøffe leker. Kiting er én av dem. Det ser også latterlig enkelt ut – men det ble en opplevelse et usikkert sted mellom flyving og bunnfiske.

Les mer...
Marina del Torre del Lago Puccini - Dolcevita.no

Marina del Torre di Lago Puccini – Mannen ved havet

Marina del Torre di Lago Puccini. Mannen ved havet. Hvis Ernest Hemingway hadde vært fisker, kunne han kanskje sett ut som Luigi utenfor sanddynene ved Pisa. Men den skjeggete gamlingen med kastegarnet…

Les mer...

Om regionen Toscana

Toscana er utrolig mangfoldig og en drøm å oppleve året rundt.
Toscana har et areal på ca. 23 000 km² og knapt 3,6 millioner innbyggere. Den største byen er Firenze, som ligger i den nordlige delen av regionen. Andre viktige byer inkluderer Pisa, Siena, Cortona, Grosseto og Lucca.

Toscana kjennetegnes ved sitt maleriske landskap, med pinjetrær, sypresser, olivenlunder og vinranker. I Nord-vest, opp mot fjellområdet Apeninnene ligger Garfagnana-regionen. Enn så lenge litt utenfor det mest belastede turisttråkket, og byr generelt sett på opplevelser som Toscanakjennere ofte karakteriserer som det beste av det ekte Toscana.

Eksemplene på det genuine og urørte er mange. Deriblant er kulturbyen Barga med sine mange musikkfestivaler et yndet bestemmelsessted. Abetone, har et stort og populært alpinsenter. Området har samlet ca 30 skiheiser, hvorav flere er gondolbaner. Sesongen strekker seg anslagsvis fra medio desember til medio mars.

Vico Pancellorum, som klamrer seg harmonisk til åskammen som leder til et av de høyere fjellene i området, og er en typisk toscansk fjellandsby. Vakre hus, maleriske piazzaer, trange smug og bugnende vinranker er i kombinasjon med varme katolske italienere karakteristiske trekk i landsbybildet. Vico Pancellorum har foruten to katolske middelalderkirker med tilhørende særegne klokketårn en utmerket restaurant.

Les mer om Toscana på Wikipedia.