ABRUZZO

Folk i Abruzzo skryter av at de har den mektigste naturen i landet.

De har nok rett, i hvert fall i den sørlige delen av Italia.

Vasto - Dolcevita.no

Opplevelser omkring i Abruzzo

Vasto - Dolcevita.no

Vasto: Glemte sjøslag og pavelig redning

Vasto er uten tvil den mest interessante av byene på den sørlige delen av Abruzzo-kysten. Masse historie, en kjempehyggelig gammel-by, bra shopping og en fantastisk utsikt mot den milelange strand-golfo’n i sør.

Les mer...
Rocca San Giovanni - Punta Tufano - Dolcevita.no

Rocca San Giovanni: Punta Tufano med eldgammel fiskemetode

Rocca San Giovanni – Punta Tufano med eldgammel fiskemetode.

Les mer...
Vasto - Dolcevita.no

Vasto Marina: Milevis med lange strender

Stranden i Vasto Marina ligger der som en fin måne og innbyr til lange turer i myk sand. Hele kyststripen langs Abruzzo-region er nok en godt bevart hemmelighet for mange nordmenn.

Les mer...

Om regionen Abruzzo

I nord grenser Abruzzo til Marche, bak Appenninene i nordvest til Umbria og mot vest, Lazio. I sør ligger Molise - og langs hele østkysten: Adriaterhavet. Folk i Abruzzo vet hva piggdekk er, - i motsetning til sine landsmenn i Toscana, Ligura, Sicilia eller andre steder.

Når Abruzzo er på sitt beste, kan man slikke sol ved sjøen samme dag som man står på ski like opp i fjellene. Mellom sjø og fjell ligger et landskap som likner det toscanske, bare enda mer kollete og kanskje enda vakrere. Abruzzo er et fjellrikt fylke som ligger på østsiden av Italia, ut mot Adriaterhavet, på høyde med Roma.

Fylket er tynt befolket og relativt ukjent for utlendinger, men når man ser på hva Abruzzo tilbyr tror vi det kun er et spørsmål om tid før folk får opp øyene for denne delen av Italia. Abruzzo kan skryte av en nærmest uendelig, bred sandstrand mot Adriaterhavet og er i tillegg det fylket i Italia hvor livsstil og tradisjoner har endret seg minst de siste århundrer. Her finner du alt fra gamle middelalderbyer til moderne strandliv, samt et variert naturlandskap.

I innlandet rager taggete fjell opp til 2900 meter; østover fra dem bølger åser seg med historiske landsbyer og landbruk - og ved kysten en blanding av byer og altså masse strender. Fra Abruzzo og sørover merker man mye mindre til turister, særlig landsbyene lever ”sitt eget liv”. Det betyr at de ofte er mindre polerte og pittoreske, men desto mer ekte og fulle av virkelig liv. Også fordi mange landsbyer dyrker sitt eget spesielle håndverk – edle metaller, keramikk, mat... (Èn klokkemaker har sågar holdt det gående i over 1000 år.) Dermed blir turister desto mer verdsatt, så servicen er deretter.
Og prisene er delvis betydelig lavere enn i turistregionen Toscana. Store deler av fylket er vernet og har tre av de store nasjonalparkene her. Gran Sasso d’Italia, La Maiella og Parco Nazionale d’Abruzzo.

Les mer om Abruzzo på Wikipedia...

Rull til toppen