Her treffer du ikke på naboen:

Basilicata

Det står i guideboka: "Basilicata er en av de fattigste regionene i Italia. Den er både lite utviklet og lite besøkt, så området er stort sett urørt". Så, vi dit!

Aquafredda - Dolcevita.no

Opplevelser omkring i Basilicata

Aquafredda - Dolcevita.no

Acquafredda: Om å se lyset og selveste Neptun

Acquafredda – Om å se lyset og Neptun. Det var en skatt vi oppdaget. Utenifra syntes bare en klippe, men da vi svømte inn i et hulrom som skinte blått og gull og glitret på veggene… Nærmere både himmel og hav har jeg vel aldri vært.

Les mer...
Maratea - Dolcevita.no

Maratea: Lady Di og kjempe-Jesus

Lady Di og kjempe-Jesus. Maratea er byen som Jesus vokter og som VIP-er oppsøker, visstnok fordi de får gå i fred. Og som må ha Italias klareste hav, selv i havnebassenget.

Les mer...
Matera - Dolcevita.no

Matera: I Jesus’ fotspor

Matera – I Jesus’ fotspor. Det har neppe vært noe minus for Matera at Mel Gibson valgte å spille inn den store Jesus-filmen sin her.

Les mer...

Om regionen Basilicata

Det sto heller ikke at Basilicata er en av de mest spesielle områdene, med den vakreste kysten og det klareste vannet - og noen fjellområder litt mot vest som bare bør oppleves. Ta gjerne med ski. Regionen grenser mot Campania i vest, Puglia i øst og Calabria i syd. Den har en kort kystlinje mot Tyrrenhavet i vest, og en annen mot Tarantobukta i det Ioniske hav i sydøst.

Basilicata strekker seg fra vristen til innunder foten av Italia. Både de og Napoli-regionen Campania har vært beryktet for mafiaen 'ndrangheta, men turister får være i fred. De er for viktige til å skades.

Basilicata var en gang en del av Magna Graecia, så greske templer og så bysantisk kultur er noe av det man kan oppleve.

Men mest av alt byr Basilicata på helt spesiell natur, fjell, daler, verdens nest største Jesus, varme, livlige, men avslappede italienere og særegne albanerlandsbyer - fra innvandringen derfra på 1400-tallet.

Les mer om Basilicata på Wikipedia...

Rull til toppen