En rik og fattig, nesten urørt skjønnhet: Campania er Napoli med verdens beste pizza og kaffe. Og øyer, varme kilder, Amalfikysten, folkelynnet...

Opplevelser omkring i Campania

Procida - Dolcevita.no

Procida – Tilfluktsted på Napolis solside

Procida – Tilfluktsted på Napolis solside. På vei inn med ferga ser alt ganske nedslitt og falleferdig ut, – men vi forstår snart hvorfor så mange dagpendler til nettopp lille, glemte Procida.

Les mer...
Herculaneum - Ercolano - Dolcevita.no

Herculaneum: En rikere flik av fortiden

Herculaneum – En rik flik av fortiden. Herculaneum er en by som må ses, oppleves og føles. Mindre enn Pompei, men mye flottere – og bare følelsen av å vandre på over 2000 år gammel, fin mosaikk…

Les mer...
Palinuro - Dolcevita.no

Palinuro – Grottetur i det blå

Palinuro – Grottetur. Klippene og buktene ved Palinuro – Campania i Sør-Italia – er slik man ser i skrytekatalogene. Her finner du et fantastisk hav og herlige, blå grotter.

Les mer...
Sorrentohalvøya - Fjelltur - Dolcevita.no

Sorrentohalvøya – Fjellfører på gammel, gresk grunn

Sorrentohalvøya – Fjellfører på gresk grunn. Fjellfører Nino: – Dette er grekernes gamle tomter. – Men bare vent til vi kommer over mot den andre siden, mot Amalfi, så vil dere kjenne de gudommelige…

Les mer...
Paestum - Dolcevita.no

Paestum – Blant mozzarella-bøfler i Lille-Hellas

Paestum – Blant mozzarella- og melkebøfler i lille Grekenland. Bøflene nord for Castellabate i Paestum er skumle, men det er her den berømte bøffel-mozzarellaen kommer fra.

Les mer...
Kaffekaren i Sorrento - Dolcevita.no

Piano di Sorrento: Kaffekaren

Sorrento: Kaffekaren. Michele fra Sorrento lærte om kaffe fra bestefar. Gutten fikk være med i brenneriet, men å tappe kafferisteren akkurat når bønnene var ferdige…

Les mer...
Santa Maria di Castellabate - Dolcevita.no

Santa Maria di Castellabate – Havfruer og kattegap

Santa Maria di Castellabate. Havfruer og kattegap. Hemingway og Norske Line i Castellabate har blitt en del av herlige Campania. Hemingway tilbrakte mye tid her nede og skrev Mannen og havet.

Les mer...

Om regionen Campania

Campania har også Ischia (med 199 varme kilder), dyyypblå grotter, Amalfikysten og området som både Hemingway elsket og der deler av Odysséen fant sted.

Vi burde kanskje også nevnt Vesuv, Capri, greske templer og alle de andre fine stedene? Men bli heller med til Ischia utenfor Napoli, på tillaging av bøffelis og -mozzarella.

Eller til Sofia Lorens hjemtrakter og Burt Reynolds' yndlingsøy - der "Enrico" Ibsen skrev mye om Peer Gynts bravader oppi Jotunheimen.
Campania er en av regionene i det sørlige Italia. Campania grenser mot Lazio i nordvest, Molise i nord, Puglia (eller Aquglia) i nordøst og Bascilicata i øst. Napoli er hovedsetet i regionen.
Napoli er også et av de mest mangfoldige og spennende stedene du kan besøke i dette landet. Tross rykter om skumle forhold og notoriske lommetyver, er det mye å oppleve - gjerne sammen med en lokal guide.

Les mer om Campania på Wikipedia...