Campania

Procida - Dolcevita.no

En rik og fattig, nesten urørt skjønnhet: Campania er Napoli med verdens beste pizza og kaffe. Og øyer, varme kilder, Amalfikysten, folkelynnet...

Opplevelser omkring i Campania

Procida - Dolcevita.no

Procida: Tilfluktsted på Napolis solside

Procida er et virkelig, fredfullt tilfluktsted på Napolis solside. På vei inn med ferga ser alt ganske nedslitt og falleferdig ut, – men vi forstår snart hvorfor så mange dagpendler til nettopp lille, glemte Procida.

Les mer...
Kaffekaren i Sorrento - Dolcevita.no

Piano di Sorrento: Kaffekaren

Sorrento: Kaffekaren. Michele Gargiulo lærte om kaffe fra bestefar. Gutten fikk være med i brenneriet, men ikke ”tappe” kaffen, tømme kafferisteren akkurat i det bønnene var ferdig ristet. Dét skulle bestefar styre.
Å ”time” ristingen var den største æren 12-åringen kunne tenke seg. Men bestefar Giuseppe sa nei. Pjokken måtte først knekke brenningens hemmeligheter.

Les mer...
Amalfikysten - Dolcevita.no

Amalfi: Snø og sitroner på Amalfikysten

Amalfikysten er så bratt at du bør ta bind for øynene på veien utover. Men når du får tuktet høydeskrekken, forstår du hvorfor salige Ibsen fullførte Et dukkehjem akkurat her.

Les mer...
Pompei -Pompeii - Dolcevita.no

Pompei: Frossen heksegryte

Pompei: Frossen heksegryte. Det gikk hett for seg da Vesuv vrengte seg over Pompei og Herkulaneum i -79. Vulkanen murrer fortsatt, mens millioner av naboer håper reprisen drøyer.

Les mer...
Herculaneum - Ercolano - Dolcevita.no

Herculaneum: En rikere flik av fortiden

Herculaneum gir deg en rik flik av fortiden. Herculaneum er en by som må ses, oppleves og føles. Mindre enn Pompei, men mye flottere – og bare følelsen av å vandre på over 2000 år gammel, fin mosaikk…

Les mer...
Palinuro - Dolcevita.no

Palinuro: Grottetur i det blå

Palinuro – Grottetur. Klippene og buktene ved Palinuro – er slik man ser i skrytekatalogene. Her finner du et fantastisk hav og herlige, blå grotter.

Les mer...
Santa Maria di Castellabate - Dolcevita.no

Santa Maria di Castellabate: Havfruer og kattegap

Santa Maria di Castellabate. Havfruer og kattegap. Se godt på bildet over.
Det var her, ved Punta Licosa at Ulysses lurte sirenene i «Odysséen». Men både Ernest Hemingway og nå norske Line i Castellabate har blitt så betatt av området at de har blitt… blitt her.

Les mer...
Paestum - Dolcevita.no

Paestum: Blant mozzarella-bøfler i Lille-Hellas

Paestum – Blant mozzarella- og melkebøfler i lille Grekenland. Grmøøff! Bøflene nord for Castellabate, er noen grovbygde, brunsvarte dyr med krumme horn.

Les mer...
Sorrentohalvøya - Fjelltur - Dolcevita.no

Sorrentohalvøya: Fjellfører på gammel, gresk grunn

– Dette er grekernes gamle tomter. Men bare vent til vi kommer over mot den andre siden, mot Amalfi, så vil dere se de gudommelige sirenene fra legenden…

Les mer...

Om regionen Campania

Campania har også Ischia (med 199 varme kilder), dyyypblå grotter, Amalfikysten og området som både Hemingway elsket og der deler av Odysséen fant sted.

Vi burde kanskje også nevnt Vesuv, Capri, greske templer og alle de andre fine stedene? Men bli heller med til Ischia utenfor Napoli, på tillaging av bøffelis og -mozzarella.

Eller til Sofia Lorens hjemtrakter og Burt Reynolds' yndlingsøy - der "Enrico" Ibsen skrev mye om Peer Gynts bravader oppi Jotunheimen.
Campania er en av regionene i det sørlige Italia. Campania grenser mot Lazio i nordvest, Molise i nord, Puglia (eller Aquglia) i nordøst og Bascilicata i øst. Napoli er hovedsetet i regionen.
Napoli er også et av de mest mangfoldige og spennende stedene du kan besøke i dette landet. Tross rykter om skumle forhold og notoriske lommetyver, er det mye å oppleve - gjerne sammen med en lokal guide.

Les mer om Campania på Wikipedia...

Rull til toppen