Genova – En grålig fargeklatt

Genova - Dolcevita.no
Genova - Dolcevita.no
Genova - Dolcevita.no

Genova er fargerik. Ikke bare bratt som San Francisco, men også minst like full av rare lukter, hudfarger, praktbygg og trange passasjer med skumle typer.

Vår venn Piero kjenner Genova. Han sa: - Parkér ved akvariet og gå rett opp i Centro storico, gamlebyen. Glem å se etter noe spesielt. Genova er full av liv og overraskelser. 

Finn sted å bo

Meliá Genova

Dette 5-stjerners designhotellet ligger i en rolig allé i et boligområde midt i Genova, kun 10 minutters gange fra bykjernen og den viktigste handlegaten, XX Settembre.

Grand Hotel Savoia

Grand Hotel Savoia ligger overfor togstasjonen Piazza Principe, bare noen meter fra akvariet i Genova.

Excelsior Palace Hotel

Luksuriøse Excelsior Palace Hotel kan skilte med panoramautsikt over Portofino-bukten.  To restauranter, en strandklubb om sommeren med evighetsbasseng og solterrasser, samt romslige rom.

Leilighet: Aquario Genova Suite

Aquario Genova Suite har leilighet med plass til fire. Godt utstyrt og med gratis privat parkering. Her bor du like ved det flotte akvariumet i Genova.

Genova - Dolcevita.no

Havneby

Genova er Italias største havneby, med mest levende fisk. Du kommer nemlig ikke unna akvariet, med alt fra kíl-bare rokker til egen kolibripark.

1. Det første som slår deg når du kommer hit, er bratta. Gamle Genova fyller bukta på langs, lang sjøen, med masser av gammel storhet.

2. Det andre som slår deg, er trengselen. Ikke av folk og biler, men alle smugene og de trange passasjene. Det er bare å bevege seg litt opp fra havna, som forresten er en blanding av transitt-/industri-havn, moderne skulpturbygg og sjørøver-galleier, - et par kvartaler opp herfra, så er du oppi i høye, trange gater der du kan nå veggene på begge sider med hendene, der bitte små grønnsakshandler, barberere, dingse-butikker og restauranter ligger tett i tett. Du ser kanskje ikke alt straks, men her er små avstander.

3. Det tredje? Det er skummelt. Se for deg disse trange, uvante passasjene med mørke steinvegger, rare varer og skeive blikk. Man føler seg ikke altfor høy i hatten og holder litt hardere på veska her inne. Det gjelder å ha øynene med seg.

Pass på veska

Men ikke la deg lure. Ja, vi ble forsøkt robbet i Genova, men det skjedde midt ute på Piazza Ducale. En litt forsoffen kar spurte oss hva klokka var. Det skal ikke mer til for å trekke oppmerksomheten bort fra lommer og kameraer. Men en årvåken signora ropte til ham (eller oss) at hei, det spurte du akkurat meg om!

Og dette var altså langt fra de skumle kvarterene. Snus inn! Her er andre hudfarger og lukter enn du er vant til. Genova er kanskje den mest flerkulturelle og fargerike byen i Nord-Italia. Så har du sansen for spennende smaker og nye lukter, er det bare å prøve seg frem.

Pesto Genovese

Bare så det er sagt: Det følger noen ”må gjøres” med Genova: Pesto Genovese er en enkel, verdensberømt, lekker, mettende pastarett som du ikke reiser tom-buket fra. Og smak schiacciata med ost. Prøv!
Og innta en fortauskafé. Gjerne litt unna de store piazzaene, kanskje et sted der ungdommen flokker seg. Sug inn stemning og liv. Det er vanskelig å beskrive, ikke snyt deg selv for å oppleve pulsen her.

Og: Gå deg sårbeint i de trange gatene. Genova er fri for jåleri. Men det er en by man lett liker – bare man får satt fra seg bilen. Akvariet er for øvrig en selvfølge. Hvis du ikke har prøvd å kile en rokke på magen (jada, de snur seg villig), pratet med dykkere som mater anemoner eller plystret småsanger med kolibrier – så har du mye moro til gode. Glupske eller døsige haier, seler, delfiner, pirayaer, enorme havskilpadder og bitte små Nemo-fisker er selvfølgelig med. Men akvariet er mest av alt stort og veldig flott lagt opp.

Gedigen båtmesse

Er du heldig, får du også med deg den årlige båtmessa. De kniver om å være Europas største. Her får du se båten du har ønsket deg hele livet uten at du visste det, enten det er en oppblåsbar kano med egnet seilføring, en kjempe-yacht med en 25-fots lekeseilbåt på toppdekket, en frisk liten Riva av den typen Sean Connory suser rundt i, en seil- eller motorbåt med det siste, snedige fiskeutstyret eller...

Nevnte jeg den flyvende gummibåten? Kjekt å ha for fritidsfiskere om bettet slår feil.

Kart

Hotell

Bestill evt. på nettsidene til Booking.com...

Se flere reisetips...

Leie bil
Buss - Tog
Ferger - båt
Praktisk
Været
Apper

Leave a Comment