Velkommen til Lazio
Det er her han bor - "den gamle mannen med hvitt og mye gull på" - i følge Idun da hun var fem. Hun visste godt om paven.

Opplevelser omkring i Lazio

Terracina - Dolcevita.no

Terracina: Derfor kommer folk alltid tilbake til denne kysten

Terracina – Derfor kommer folk alltid tilbake til denne kysten. Det er «noe» ved Terracina. En levende småby, en uendelig strand, en gamleby som troner på toppen. Hit må man tilbake, om ikke annet for å sykle.

Les mer...
Roma - Dolcevita.no

Roma: Vandrerens evige stad

Roma: Vandrerens evige stad. Den evige stad, Roma, er oldtid og trend, iskrem, monumenter, knøttsmå restauranter og balstyrige markeder. Og eviglang shopping på veldig møre føtter.

Les mer...
Trastevere - Roma - Dolcevita.no

Trastevere: Landsbyen i Roma

Trastevere – Landsbyen i Roma. Trastevere gir deg landsbyfølelsen midt i storbyen. Det gamle jødekvarteret restaurant-kos og pintrange brosteinsgater med masser av stemning og liv.

Les mer...
Civita di Bagnoregio - Dolcevita.no

Civita di Bagnoregio: Den døende by

Civita di Bagnoregio – Den døende by. Civita di Bagnoregio lever på kanten av stupet. Der byen en gang lå trygt, har tiden gravd unna selve grunnlaget – og hus og folk har forsvunnet i dypet.

Les mer...

Om regionen Lazio

Paven bor selvfølgelig sentralt, men Lazio er mere enn Roma og Vatikanet: vakre områder, innsjøer, toppfotball, kaotisk trafikk, idylliske strender og mye mer.

Det var her det startet. Europas kulturelle vugge. Handel, arkitektur, kunst, - og praktiske anordninger som man sliter med å få til i dag. Visste du for eksempel at en del av romerne fortsatt får drikkevannet sitt fra et rørsystem som ble anlagt for over 2 000 år siden?

Lazio grenser mot Toscana og Umbria i nord, i øst mot Marche, Abruzzo og Molise. I syd grenser den mot Campania og i vest mot Tyrrenhavet. De fleste har vel fått med seg at Roma er hovedstaden og virkelig verdt et besøk. Eller mange. Det er ikke uten grunn at den kalles Den evige stad.

Litt mindre kjent er det at det finnes flotte sandstrender langs havet i vest, og at du kan reise ut til De pontinske øyene. Særlig Ponza skal være en opplevelse.

Les mer om Lazio på Wikipedia...

Rull til toppen