Kystens perler

Liguria

Liguria er en av de små i klassen, men stor på opplevelser. Mot vest strekker strendene seg mot naboene i La France, mot øst strekker en steil og vakker kyst seg - som trekker folk som fluer om sommeren. Og den er enda vakrere ellers på året.

Cinque terre Italia - Dolcevita.no

Opplevelser omkring i Liguria

Genova - Dolcevita.no

Genova – En grålig fargeklatt

Genova – Grålig fargeklatt. Italienske Genova er fargerik. Stedvis bratt som San Francisco og like full av rare lukter, hudfarger, praktbygg og trange passasjer. Og et akvarium!

Les mer...
Portovenere - Dolcevita.no

Portovenere – Fargerik barrikade og arena

Portovenere – Fargerik barrikade og arena. Er i du Liguria, så sving utom Portovenere. Husene ligger som sukkertøy langs havna, som en mellomting mellom Cinque Terre og bryggene i Bergen.

Les mer...
Levanto - Cinque Terre - Dolcevita.no

Levanto – Den “hemmelige” sjette byen i Cinque Terre

Levanto – Cinque Terres sjette hemmelighet. Fem byer på rekke og rad. Men det stopper ikke der. Like bortenfor fortsetter det, et strekk som byr på bokstavelig talt større opplevelser.

Les mer...
Cinque Terre - Dolcevita.no

Cinque Terre – Fem byer på trangs

Cinque Terre – Fem byer på trangs. Cinque Terre er fem små landsbyer på en praktfullt bratt kyst i Liguira i Nord-Italia. Se byene som klorer seg fast i en stupbratt kystlinje.

Les mer...

Om regionen Liguria

Liguria er en kystregion i nordvest-Italia, og landets tredje minste region. Den grenser til Frankrike i vest, Piemonte i nord og Emilia-Romagna og Toscana i øst. I sydvest grenser den til Det liguriske hav.

Liguria er for dem som elsker havet. Et besøk i Cinque Terre, Portovenere, Portofino, Camogli og flere vil garantert sette følelser i sving. Det spesielle med Liguira er fargene. Hus er malt og dekorert i vakre farger. Nerve og spenning til tusen får du i Genova som også huser en av verdens største båtmesser og et gedigent akvarium.

Liguria huser også San Remo-festivalen (som stort sett gjør italienerne uinteressert i Melodi Grand Prix) - naturlig nok i San Remo. Her presenteres det nyeste på italiensk musikkfronten en hel uke til ende. For ikke å glemme de flotte sykkelveien som finnes i store deler av Liguria.

Les mer om Liguria på Wikipedia...