Kystens perler

Liguria

Liguria er en av de små i klassen, men stor på opplevelser. Mot vest strekker strendene seg mot naboene i La France, mot øst strekker en steil og vakker kyst seg - som trekker folk som fluer om sommeren. Og den er enda vakrere ellers på året.

Cinque terre Italia - Dolcevita.no

Opplevelser omkring i Liguria

Portovenere - Dolcevita.no

Portovenere: En fargerik barrikade og arena

Portovenere står som en fargerik barrikade ute mot sjøen, men er også en arena. Er i du Liguria, så sving utom. Hus som sukkertøy langs havna – en mellomting mellom Cinque Terre og bryggene i Bergen.

Les mer...
Kokke Caroline i Lavagna - Dolcevita.no

Lavagna: Kokke-Carolines tavleby

Det ligger en bitte liten bydel i Lavagna der en norsk dame serverer italiensk snadder. Det er vanskelig å svelge for italienerne.
Men siden dette er en historie om folk som står sammen, har norske Caroline klart det likevel.

Les mer...
Sestri Levante - Dolcevita.no

Sestri Levante: Med hav på begge sider

Sestri Levante er et sted med hav på begge sider en Stillhetens bukt og Eventyrbukta etter selveste H.C. Andersen. Sestri Levante er en perle hvor man vil tilbake – om man ikke bare suser forbi for å følge stimen i Cinque Terre.

Les mer...
Cinque Terre - Dolcevita.no

Cinque Terre: Fem byer på trangs

Cinque Terre – Fem byer på langs og kanskje på trangs. De fem små landsbyene klorer seg fast til en praktfullt bratt kyst. Hver og en – og ikke minst turene imellom dem – er en opplevelse. Gjerne i ruskevær og gjerne når ikke for mange andre også vil dit.

Les mer...
Camogli - Dolcevita.no

Camogli: Fiskelandsby på solsiden

Camogli er en fiskerlandsby på solsiden, midt i solnedgangen. Om natta blinker bøyene, før fiskerne bringer fangsten inn ved daggry, i en trang havn under fargerike steinfasader. Heldigvis(?) drar de fleste forbi.

Les mer...
San Fruttuoso - Dolcevita.no

San Fruttuoso: Ensomt kloster med Jesus i havdypet

Ensomt kloster med Jesus i havdypet. Ta tur med båt fra Santa Margherita Ligure til Portofino og videre til San Fruttoso. Helt uforglemmelig.

Les mer...
Sanremo - Dolcevita.no

Sanremo: Tohjuls-rivieraen – Perfekt for sykkelturer

Tohjuls-rivieraen perfekt for sykkelturer. Sanremo er stedet hvor du får oppfylt alle syklisters våte drøm: Flere mil med sykkelvei som inkluderer både casino-besøk og et kilometerlangt galleri.

Les mer...
Genova - Dolcevita.no

Genova: En grålig fargeklatt

Genova – Grålig fargeklatt. Italienske Genova er fargerik. Stedvis bratt som San Francisco og like full av rare lukter, hudfarger, praktbygg og trange passasjer. Og et akvarium!

Les mer...
Levanto - Cinque Terre - Dolcevita.no

Levanto: Den hemmelige sjette byen i Cinque Terre

Levanto – Cinque Terres sjette hemmelighet. Fem byer på rekke og rad. Men det stopper ikke der. Like bortenfor fortsetter det, et strekk som byr på bokstavelig talt større opplevelser.

Les mer...

Om regionen Liguria

Liguria er en kystregion i nordvest-Italia, og landets tredje minste region. Den grenser til Frankrike i vest, Piemonte i nord og Emilia-Romagna og Toscana i øst. I sydvest grenser den til Det liguriske hav.

Liguria er for dem som elsker havet. Et besøk i Cinque Terre, Portovenere, Portofino, Camogli og flere vil garantert sette følelser i sving. Det spesielle med Liguira er fargene. Hus er malt og dekorert i vakre farger. Nerve og spenning til tusen får du i Genova som også huser en av verdens største båtmesser og et gedigent akvarium.

Liguria huser også San Remo-festivalen (som stort sett gjør italienerne uinteressert i Melodi Grand Prix) - naturlig nok i San Remo. Her presenteres det nyeste på italiensk musikkfronten en hel uke til ende. For ikke å glemme de flotte sykkelveien som finnes i store deler av Liguria.

Les mer om Liguria på Wikipedia...

Rull til toppen