Lombardia strekker seg vestover fra Gardasjøen, via Como til Lago Maggiore, med alpene i nord og Milano som Italias hovedstad nummer to.

Opplevelser omkring i Lombardia

Lago di Como - Comosjøen - Dolcevita.no

Lago di Como / Comosjøen – George Clooneys favoritt

Lago di Como / Comosjøen – George Clooneys favoritt. Midt mellom fjell og bratte åser har Lake Como eller Comosjøen vært stedet hvor du finner ro og fred for sjelen. Det gjør George Clooney også.

Les mer...
Lago d'iseo - Dolcevita.no

Lago d’Iseo – En liten, vakker innsjø

Lago d’Iseo – En liten, vakker innsjø. Lago d’Iseo er en vulkan lignende øy midt i som gjør sjøen så spesiell. Ved foten av øya er det eneste stedet vi har badet i en olivenlund.

Les mer...
Milano - Dolcevita.no

Milano – Elskverdig jetset-by med sjel

Milano – Elskverdig jetset-by med sjel. Italienske Milano er den første mote og siste nattverd, moderne shopping under gull og fresker…

Les mer...
Cremona - Stradivari - Dolcevita.no

Cremona – Stradivaris mann på berget

Cremona – Stradivaris mann på berget. Fra nabohuset til Antonio Stradivari, kan du fornemme de skjære tonene av en fiolin eller cello. Unge toner fra en fiolinmakers hånd, klar for berget i nord

Les mer...

Om regionen Lombardia

Først av alt: Gardasjøen - Lago di Garda: Nordenden ligger i Trentino, østsiden i Veneto. - og vest og sør her i Lombardia.  Omtrent hver sjette italiener bor i Lombardia, og en enda større del av økonomien er samlet her.

Hovedstaden i Lombardia og den økonomiske hovedstaden i Italia er  Milano. Byen alene huser flere sjeler enn det bor i Norge. Nattelivet i pubene langs kanalene er noe for seg selv. En tur på taket av duomoen er en fantastisk opplevelse som mange overser. Vi syntes det var mye flottere enn innsiden.

Lombardia er også innsjøenes land. Gardasjøen er bare én av dem; i tillegg vestover finnes både Lago d'Iseo, Lago di Como (Comosjøen), en flik av Luganosjøen (resten ligger i Sveits) og omtrent halve Lago Maggiore og dessuten en masse andre mindre idyller. I nord kan du stå på ski sommerstid, samtidig som det dyrkes store mengder ris på Posletta.

Er du ute etter noe vakkert eller spennende på andre måter, er Gardasjøen perfekt. Denne perlen er et av de mest populære målene blant nordmenn på Italia-tur. Vestsiden er bratt som Amalfikysten, men byr også på rolige idyller, vakre bukter og veldig italienske byer - nesten frie for turister.

Lombardia grenser i nord til de sveitsiske kantonene Ticino og Graubüden, i vest til Piemonte, i syd til Emilia-Romagna og  øst til Veneto samt Trentino-Alto Adige.

Les mer om Lombardia på Wikipedia...