Marche

Marche (utt. mar-ke) er en region i Italia. Marche grenser mot Emilia-Romagna i nord, Toscana og republikken San Marino i nordvest, Umbria i sydvest, Abruzzo og Lazio i sydøst og Adriaterhavet i øst. Hovedstad er Ancona.

Urbino - Dolcevita.no

Opplevelser omkring i Marche

Urbino - Dolcevita.no

Storebror Urbino

Storebror Urbino. En gang var Urbino stor, et virkelig stor-sentrum den gangen goterne, longobarder og andre villstyringer herjet. Noen storby blir Urbino aldri, selv om den holder høyden, ikke minst med høytsvevende engler. Du har sett dem.

Les mer...
Urbania - Dolcevita.no

Urbania: Lillebroren til Urbino

Urbania er som en lillebror for Urbino, hovedsetet i Marche. Urbania er landstedet, som de tidligere herrer fra Urbino brukte. Deres sans for bekvemmelighet vises i storslotte Palazzo Ducale.

Les mer...

Om regionen Marche

"Le Marche" eller bare Marche ligger i den østlige delen av Italia mot Adriaterhavskysten. Toscana ligger i nordvest, Emilia-Romagna (og San Marino) i nord, Umbria i vest og Abruzzo og Lazio i sør.

Marche er den regionene med mest fjell og bakkete landskap, her går det opp og ned. Men også en nydelig kystlinje med flotte strender og imponerende klipper.
Østkysten er fortsatt en del av Italia med "urettferdig få" turister i forhold til hva den har å by på.
Den største byen i Marche er Ancona. Andre viktige byer er Urbino, Macerata, Pesaro og Piceno.

To store naturparker har plass i Marche: Parco del Conero og Parco Nazionale dei Monti Sibbilini. Særlig den siste er helt super til både fotturer og terrengsykling/ offroad. Fjellrekka Appeninene strekker seg gjennom de indre delene av regionen, og den høyeste toppen her, Monte vettore, topper Galdhøpiggen med ni meter.

Marche produserer store mengder av italienske sko og andre lærvarer, og her kan du derfor få besøkt fabrikkutsalg og sikre deg mye lekkert rimelig.
Dette var en fattig region frem til 1980-tallet. Siden den gang har mange småbedrifter vokst opp til noe mye større (med merker som Indesit, Tod's og Guzzini).

Og det er her englene kommer fra: Du har sikkert sett de søte, tykkfalne englene som finnes på alt fra småskrin og bøker til klær og takmalerier? Du skal vite at kunstneren kom fra nettopp Marche og het Raphael.

Les mer om Marche på Wikipedia...

Rull til toppen