Piemonte

Piemonte er daler, høye fjell, innsjøer og elver. Her finner du noen av de beste skistedene i Italia - og den vidstrakte, sommervarme Posletta.

Lago Maggiore - Mottarone - Dolcevita.no
Terra Madre - Torino -Ølsmaking - Dolcevita.no
Den beste isen jeg har smakt var i Cannobio ved Lago Maggiore. Den var bare så god at vi reiste ene og alene dit igjen for å gjenoppleve gleden. Nå skal det sies at vi har spist nydelig is andre steder også, men det var noe med isen, byen og den fine kvelden. Uansett isen var supergod og kan anbefales. #gelateria #cannobio #piemonte #ig_globe_travel #click_italy #lagomaggiore #italiaguiden #italy #loves_italia #ig_italy #click_italy #reiseredaksjon #is
Lago Maggiore - Isola Bella - Dolcevita.no
Cannobio- Lago Maggiore - Dolcevita.no
Lago Maggiore - Mottarone - Dolcevita.no

Opplevelser omkring i Piemonte

Terra Madre - Torino -Ølsmaking - Dolcevita.no

Torino – Prøv en øl med en fin vin-bouquet

Torino – Skal det være en øl med en touch av vin? Italienerne har sansen for mye nytt. På smaksmessa i Torino kan du gasse deg i tusenvis av smaker. Eller dra på seminar om øl med honning, mandler – eller en bouquet av vin.

Les mer...
Lago Maggiore - Isola Bella - Dolcevita.no

Lago Maggiore – På kongebesøk

Lago Maggiore – på kongebesøk. Man reiser ikke herfra uten en båttur. Lokale rutebåter tøffer sjøen fra sør til nord, helt inn i Sveits. Men det er småøyene utenfor Stresa og Verbania som lokker flest – på besøk i et lite, men helt virkelig kongerike.

Les mer...
Lago Maggiore - Mottarone - Dolcevita.no

Lago Maggiore – Opp til Mottarone

Lago Maggiore – Opp til Mottarone. Om vinteren er det glimrende skiforhold oppe i høyden; om sommeren finner du både tyttebær og krekling bare du kommer opp mot 2500 meter på Mottarone.

Les mer...
Aperitivo - Dolcevita.no

Aperitivo – En bildehistorie om italiensk livsstil

Aperitivo – En bildehistorie om italiensk livsstil. Prøv en aperitivo. Ta deg en tur på bar mellom 17.30 og 20.00 så får du se. Ta en titt på denne litt spesielle presentasjon så får du et lite glimt.

Les mer...
Cannobio- Lago Maggiore - Dolcevita.no

Lago Maggiore – Cannobio

Lago Maggiore – Cannobio. Cannobio ligger ikke langt fra grensen til Sveits. I tillegg til et hyggelig italiensk-sveitsisk sentrum byr de på toppen av italiensk iskrem.

Les mer...

Om regionen Piemonte

Piemonte er italiensk for "ved foten av berget". I nord grenser Piemonte til Sveits, i vest til Frankrike, i syd til Liguria, i sydøst til Emilia-Romagna og i øst til Lombardia. Val D'Aosta, Aostadalen, i nordvest av regionen tilhører historisk og naturgeografisk Piemonte, men utgjør en autonom region - Italias minste.
Piemonte sies å være en av Italias best bevarte (turist)hemmeligheter: Full av historie, vakker kunst, arkitektoniske skatter, et sofistikert kjøkken og en vinkultur man lett setter pris på.

Det smaker av La dolce vita.

Piemonte er den nest største regionen i Italia etter Sicilia. Vest og nord fylles av mektige alper. Hovedstaden i Piemonte er Torino.
I tillegg til italiensk, snakker en del av innbyggerne oksitansk, men dette er ikke noe offisielt språk. Det var her i Piemonte sammenslåingen av Italia startet (i 1859-61).

I de fruktbare høydedragene Langhe og Monferrato ligger maleriske landsbyer i et kupert terreng. Her snakket de fransk helt frem mot slutten av 1800-tallet, men nå går det i italiensk, med nøkkelord som Barolo, Barberesco, Barbera, Asti, Cinzano på den "flytende" siden. Og så Ferrero, Fiat, Olivetti og visstnok de beste (og dyreste) trøflene i Europa.

Kort sagt: Piemonte er et av Italias rikeste områder, på flere vis.
Ved siden av Lombardia (med Milano) har dette helt siden 50-tallet tiltrukket svært mange fra de sørligere delene av landet, på jakt etter arbeid i det rike nord. Særlig Torino har fått mange søritalienske innbygggere på denne måten.
Hvis da ikke mange av dem kom for å oppleve toppfotball med lag som Juventus og Torino...

Les mer om Piemonte på Wikipedia...