Piemonte

Piemonte er daler, høye fjell, innsjøer og elver. Her finner du noen av de beste skistedene i Italia - og den vidstrakte, sommervarme Posletta.

Cannobio- Lago Maggiore - Dolcevita.no

Opplevelser omkring i Piemonte

Cannobio- Lago Maggiore - Dolcevita.no

Lago Maggiore: Is-oasen Cannobio

Lago Maggiore, nesten lengst nord ligger Cannobio. Dette er ikke langt fra grensen til Sveits, så å si på toppen av Italia. I et hyggelig italiensk-sveitsisk sentrum byr de på toppen av italiensk iskrem.

Les mer...
Lago Maggiore - Mottarone - Dolcevita.no

Lago Maggiore: Til topps på Mottarone

Mottarone: Om vinteren går de på ski der oppe i høyden. Det skal være glimrende forhold. Om sommeren kan du plukke tyttebær og krekling på over 2500 meter.

Les mer...
Terra Madre - Torino -Ølsmaking - Dolcevita.no

Torino: En øl med bouquet av vin? Eller litt restemat for gourmeter?

Torino «buon-guosto»: Skal det være en øl med en touch av vin? Italienerne har sansen for mye nytt. På smaksmessa i Torino kan du gasse deg i tusenvis av smaker. Eller dra på seminar om øl med honning, mandler, mais eller en fin vin-bouquet.

Les mer...
Lago Maggiore - Isola Bella - Dolcevita.no

Lago Maggiore: På kongebesøk

Man reiser ikke herfra uten en båttur. Lokale rutebåter tøffer sjøen fra sør til nord, helt inn i Sveits. Men det er småøyene utenfor Stresa og Verbania som lokker flest – på besøk i et lite, men helt virkelig kongerike.

Les mer...

Om regionen Piemonte

Piemonte er italiensk for "ved foten av berget". I nord grenser Piemonte til Sveits, i vest til Frankrike, i syd til Liguria, i sydøst til Emilia-Romagna og i øst til Lombardia. Val D'Aosta, Aostadalen, i nordvest av regionen tilhører historisk og naturgeografisk Piemonte, men utgjør en autonom region - Italias minste.
Piemonte sies å være en av Italias best bevarte (turist)hemmeligheter: Full av historie, vakker kunst, arkitektoniske skatter, et sofistikert kjøkken og en vinkultur man lett setter pris på.

Det smaker av La dolce vita.

Piemonte er den nest største regionen i Italia etter Sicilia. Vest og nord fylles av mektige alper. Hovedstaden i Piemonte er Torino.
I tillegg til italiensk, snakker en del av innbyggerne oksitansk, men dette er ikke noe offisielt språk. Det var her i Piemonte sammenslåingen av Italia startet (i 1859-61).

I de fruktbare høydedragene Langhe og Monferrato ligger maleriske landsbyer i et kupert terreng. Her snakket de fransk helt frem mot slutten av 1800-tallet, men nå går det i italiensk, med nøkkelord som Barolo, Barberesco, Barbera, Asti, Cinzano på den "flytende" siden. Og så Ferrero, Fiat, Olivetti og visstnok de beste (og dyreste) trøflene i Europa.

Kort sagt: Piemonte er et av Italias rikeste områder, på flere vis.
Ved siden av Lombardia (med Milano) har dette helt siden 50-tallet tiltrukket svært mange fra de sørligere delene av landet, på jakt etter arbeid i det rike nord. Særlig Torino har fått mange søritalienske innbygggere på denne måten.
Hvis da ikke mange av dem kom for å oppleve toppfotball med lag som Juventus og Torino...

Les mer om Piemonte på Wikipedia...

Rull til toppen