Campania er mye...

Puglia ligger sørøst mot Adriaterhavet i øst, det Ioniske hav til sørøst og passasjen til Otranto og Tarantogolfen i sør.

Opplevelser omkring i Puglia

Grottaglie - Dolcevita.no

Grottaglie – På shopping hos skaperne

Grottaglie – På shopping hos skaperne. Cena sotto le stelle – middag under stjernene – med suset av bambus, noen hunder i det fjerne, frukt fra gården og en kjølig rosè fra en frantoio vi hadde besøkt tidligere på dagen. Det var før Rita tryllet frem noe helt enkelt fra kjøkkenet.

Les mer...
Martina Franca - Dolcevita.no

Martina Franca – Lykkelig død

Martina Franca – Lykkelig død. Martina Franca var i glede – og sorg: En av byens oldfruer var gått bort. Det måtte feires!

Les mer...
Alberobello - Dolcevita.no

Alberobello – Trulli-byen

Alberobello – Trulli-byen. Det er akkurat som på film. Tett i tett i tett med små hus: hvitkalkede sylindre med kjegleformede skifertak. Og en myriade av turister som ikke vet hvor de bør gå.

Les mer...

Om regionen Puglia

Den sørlige delen, Salento-halvøya, former hælen på den italienske støvelen. Puglia ("Apulia" på engelsk) grenser til de andre italienske regionene Molise i nord, Campania i vest og Basilicata til sørvest.

Puglia ligger bare 80 km fra Albania, på andre siden av Adriaterhavet.

Det er svært tørt her, men likevel forholdsvis frodig, og landbruk er viktig. Det skyldes at mesteparten av vannet ligger under bakken; det er rikelig med grunnvann i kalksteinen, (noen steder kommer det opp elver ut mot kysten). Det betyr også at det er mange huler. Castellane Grotte en mil inn fra Monopoli har noen av de mest spektakulære.

Den er ikke altfor flittig besøkt av nordmenn, kanskje fordi det knapt går direktefly til feks Brindisi, Bari eller Lecce. (Dette endrer seg når fly- eller charterselskaper tidvis setter opp sommerruter.)

Regionen strekker seg så langt nord som til Gargano og var slagmarken for de siste delene av den andre punerkrigen.
Du vil likevel se mer av rester etter grekerne; dette er en del av det gamle Magna Graecia.
Er du historisk interessert, er likevel trulliene noe av det artigste du kan finne. Ta en tur til Alberobello!

Les mer om Puglia på Wikipedia...