Puglia er mye...

Puglia ligger sørøst mot Adriaterhavet i øst, det Ioniske hav til sørøst og passasjen til Otranto og Tarantogolfen i sør.

Opplevelser omkring i Puglia

Grottaglie - Dolcevita.no

Grottaglie: På besøk hos skaperne

I Grottaglie er du hos skaperne. Cena sotto le stelle (middag under stjernene) handler om kortreiste fat for mat, om nytappet vin, italiensk matsnadder og noen ferme kvinner med bart.

Les mer...
Polignano al Mare - Dolcevita.no

Polignano a Mare: Skytshelgen St.Vitus

Skytshelgen St. Vitus hadde sin festdag denne dagen. I en nybygget og havgående paviljong ble han loset fra klippe til klippe med den lokale presten som velsignet by, beboere og fiskere.

Les mer...
Martina Franca - Dolcevita.no

Martina Franca: Lykkelig død

Martina Franca: Da vi kom dit, var byen i glede og sorg: En av byens oldfruer var gått bort. Det måtte feires!

Les mer...
Alberobello - Dolcevita.no

Alberobello: selve Trulli-byen

Alberobello er selve Trulli-byen. Akkurat som på film. Tett i tett i tett med små dokkeaktige hus, hvitkalkede sylindre med kjegleformede skifertak. Og en myriade av turister som ikke vet hvor de egemtlig bør gå.

Les mer...
Galatone - Dolcevita.no

Galatone: Fiskeridyll cestpå hælen

Galatone ligger vestpå hælen. – Jeg pleier bare å se på vinden. Blåser det fra nord eller øst, drar jeg rett vest. Ellers kjører jeg bare rett over til østsiden. Garantert bra strandvær uansett, slår Claudio fast – selv om han var mest opptatt av villaer og barokkbygg. Og fisk.

Les mer...

Om regionen Puglia

Den sørlige delen, Salento-halvøya, former hælen på den italienske støvelen. Puglia ("Apulia" på engelsk) grenser til de andre italienske regionene Molise i nord, Campania i vest og Basilicata til sørvest.

Puglia ligger bare 80 km fra Albania, på andre siden av Adriaterhavet.

Det er svært tørt her, men likevel forholdsvis frodig, og landbruk er viktig. Det skyldes at mesteparten av vannet ligger under bakken; det er rikelig med grunnvann i kalksteinen, (noen steder kommer det opp elver ut mot kysten). Det betyr også at det er mange huler. Castellane Grotte en mil inn fra Monopoli har noen av de mest spektakulære.

Den er ikke altfor flittig besøkt av nordmenn, kanskje fordi det knapt går direktefly til feks Brindisi, Bari eller Lecce. (Dette endrer seg når fly- eller charterselskaper tidvis setter opp sommerruter.)

Regionen strekker seg så langt nord som til Gargano og var slagmarken for de siste delene av den andre punerkrigen.
Du vil likevel se mer av rester etter grekerne; dette er en del av det gamle Magna Graecia.
Er du historisk interessert, er likevel trulliene noe av det artigste du kan finne. Ta en tur til Alberobello!

Les mer om Puglia på Wikipedia...

Rull til toppen