Taralli med fenikkel – Taralli al finocchio

Har du vært i Italia å smakt de små runde kjeksene/brødene som er så deilig smakfulle å bare til å knaske på? Det er Taralli med fenikkel - Taralli al finocchio - og de er slett ikke vanskelig å lage.

Taralli al finocchio - Taralli med fenikkel

Oppskriften fikk jeg av Rita på Masseria Serra Dell'Isloa nede i Puglia. Jeg var sammen med Rita og Vittoria når de vist meg fremgangsmåten.

  • 1 kg mel
  • 250 gram olivenolje extra vergine
  • 1 klype bikarbonat (natron)
  • 1-2 ss fenikkelfrø
  • ca. 1 matskje salt
  • ca. 3,5 dl hvitvin eller så mye vann du trenger for å lage en myk deig

Jeg kaster alt i en kjøkkenmaskin (min gode Kenwood 😉 og lar den gjøre jobben, men du kan fint bruke egen muskelkraft.
Når deigen er godt knadd sammen har den en fin og myk overflate og er kjempe lett å jobbe videre med.
La den hvile en times tid i romtemperatur før du jobber videre med deigen.

Så skal du rulle ut lage små tynne pølser på ca. 8-10 cm som skal bli en ring. Trykk lett på ringen for så de fester seg godt sammen.
Lag alle ringene ferdig.

Sett en kasserolle med vann på kok, taralliene skal nå få et lett oppkok. Vannet må fosskoke hele tiden. Du gjør smartest i å bare ta ti ringer i slengen for å ha kontroll. Bruk en hullsleiv for å ta de opp med, legg de straks til avkjøling på bordet. Du trenger ingen rist. Pass på at det ikke sitter noe fast i bunnen av kasserollen, pilk litt lett med hullsleiven for sikkerhetsskyld. Taralliene skal bare flyte opp så er de ferdig med første prosess.

Når alle er ferdigkokte legger du de på en bakeplate dekket med bakepapir. Taralliene skal nå tørke i steikovn for å få riktig farge og sprøhet. Sett ovn på 175-180° C å la de stå der i ca. 35-40 minutter. Har du en varmluftskonfyr kan du godt bruke to plater for tørking samtidig. Du kan godt smaksette taralliene med det du vil blant annet chili.
Server de til aperitivo med litt salami og vin eller bare som små snacks. Godt er det i hvert fall.

Taralli - Dolcevita.no

Inspirasjon: Taralli video

Jeg har tilsatt fenikkelfrø i min oppskrift, men du kan gjerne ha chili eller ikke noe. Alt etter hva du vil smakssette dem med.

Leave a Comment