Toscana

Firenze - Dolcevita.no

Italias mest populære og mest kjente region er full av turistmagneter - som Firenze og Pisa - og skjulte skatter du bør oppleve.

Opplevelser omkring i Toscana

Lucca - Dolcevita.no

Lucca: Skattejakt i romerland

Få med deg ungene på skattejakt! Så gøy at selv far vil like det! Mottoer og slagord haglet da vi la i vei på tandemsykkel for å oppdage Lucca på en ny måte. Vi visste ikke hvor vi skulle; med oss hadde vi en gps, noen kartkoordinater og et par dansker.

Les mer...
San Galgano - Dolvevita.no

San Galgano: Sverdet i stenen

San Galgano – Sverdet i stenen. Eventyret om Sverdet i stenen kan være sant. I San Galgano venter de fortsatt på den som kan trekke sverdet ut av berget.

Les mer...
Monte Capanne, Elba - Dolcevita.no

Monte Capanne: Til toppen av Elba

Vi klatret til fjells, 1000 meter opp over Elba, havet og alt det grønne. Selv om det var litt skummelt i starten, var det en fantastisk tur – med servering og 360-utsikt på toppen.

Les mer...
Siena - Dolcevita.no

Siena og Campo: Italias herligste arena

Tårnet i Siena er tøft. Det grenser mot sport. Og så Campo, duomo-krangelen, heste-gudstjenestene – og mer enn en internasjonal touch. Og så palioen, da!

Les mer...
Collonata - Dolcevita.no

Colonnata: Marmor-fettbyen

Colonnata: – Marmor-fettbyen. Det sies at de hogger like mye marmor ut av Carrara-fjellene hver dag nå, som de gjorde årlig i forrige århundre. Og at folk kommer langveisfra for å spise fett midt oppi steinbruddene.

Les mer...
Capraia - Dolcevita.no

Isola di Capraia: Ensom øy mot solnedgangen

Isola di Capraia – Ensom øy mot solnedgangen – Det er ikke noe vits i å dra til Sardegna. Her rundt øya Capraia er vannet minst like klart, det er mye roligere og penere og… Vi er enkle og fornøyde, oppsummerer Antonio.

Les mer...
Arezzo - Dolcevita.no

Arezzo: La vita é bella

Arezzo – La vita é bella. Arezzo er stedet der Roberto Benigni fant ut at «La vite é bella», møtte sin «Principessa!» og hvor gamlebyen og distriktet rundt kan gjøre deg betatt.
Trenger du en toseters Lambretta med fly på forskjermen, en énarmet banditt, en gammel sang eller en veldig antikk steinportal? På antikkmarkedet i Arezzo finner man mye mer rart enn noe annet sted i Toscana – og kanskje en prinsesse eller en drøm på kjøpet.

Les mer...
Volterra - Dolcevita.no

Volterra: Etruskernes alabasttrone

I et par tusen år har de tryllet frem mye flott av figurer, vaser og sjakkbrett av den kleber-myke marmoren i Volterra. Men den eldste kunsten her er Kveldens skygge og ble brukt som ild-rake.

Les mer...
Ostekutter i Livorno - Dolcevita.no

Livorno: Hos ostekutter Bruno

Livorno – Hos ostekutter Bruno. Parmigiano reggiano er bokstavelig talt tung kost: Én ost veier 38 kilo, og ostekutter Bruno elsker å briljere med dem på strak arm. For oss gikk ikke det så bra.

Les mer...

Om regionen Toscana

Toscana er utrolig mangfoldig og en drøm å oppleve året rundt.
Toscana har et areal på ca. 23 000 km² og knapt 3,6 millioner innbyggere. Den største byen er Firenze, som ligger i den nordlige delen av regionen. Andre viktige byer inkluderer Pisa, Siena, Cortona, Grosseto og Lucca.

Toscana kjennetegnes ved sitt maleriske landskap, med pinjetrær, sypresser, olivenlunder og vinranker. I Nord-vest, opp mot fjellområdet Apeninnene ligger Garfagnana-regionen. Enn så lenge litt utenfor det mest belastede turisttråkket, og byr generelt sett på opplevelser som Toscanakjennere ofte karakteriserer som det beste av det ekte Toscana.

Eksemplene på det genuine og urørte er mange. Deriblant er kulturbyen Barga med sine mange musikkfestivaler et yndet bestemmelsessted. Abetone, har et stort og populært alpinsenter. Området har samlet ca 30 skiheiser, hvorav flere er gondolbaner. Sesongen strekker seg anslagsvis fra medio desember til medio mars.

Vico Pancellorum, som klamrer seg harmonisk til åskammen som leder til et av de høyere fjellene i området, og er en typisk toscansk fjellandsby. Vakre hus, maleriske piazzaer, trange smug og bugnende vinranker er i kombinasjon med varme katolske italienere karakteristiske trekk i landsbybildet. Vico Pancellorum har foruten to katolske middelalderkirker med tilhørende særegne klokketårn en utmerket restaurant.

Les mer om Toscana på Wikipedia.

Rull til toppen