Toscana

Firenze - Dolcevita.no

Italias mest populære og mest kjente region er full av turistmagneter - som Firenze og Pisa - og skjulte skatter du bør oppleve.

Opplevelser omkring i Toscana

Døden på italienske - Dolceivta.no

Døden på italiensk

Døden er både makaber og vakker i Italia. Evige, blomstrende påminnelser langs veiene, egne gravbyer og dødsannonser i sirkusstørrelse er bare litt av det døden vises som i Italia. Og så har vi selve dødskammeret på Montenero, da…

Les mer...
Arezzo - Dolcevita.no

Arezzo: La vita é bella

Arezzo – La vita é bella. Arezzo er stedet der Roberto Benigni fant ut at «La vite é bella», møtte sin «Principessa!» og hvor gamlebyen og distriktet rundt kan gjøre deg betatt.

Les mer...
Borgo a Mozzano, klippfisk, halloween - Dolcevita.no

Borgo a Mozzano: Klippfisk og vampyrer

De holder en helvetes fest her hvert år. Eller egentlig to. Men mens Halloween-festen visstnok er verdens største, er klippfisken deres bare djevelsk god.

Les mer...
Chili - Peperita - Dolcevita.no

Bibbona: Hos brennheite PepeRita

Det bugner av kruttsterke farger i åkeren til PepeRita. Rita er Italias ubestridte chili-dronning – «la regna di peperoncini».

Les mer...
Siena - Dolcevita.no

Siena og Campo: Italias herligste arena

Tårnet i Siena er tøft. Det grenser mot sport. Og så Campo, duomo-krangelen, heste-gudstjenestene – og mer enn en internasjonal touch. Og så palioen, da!

Les mer...
Ostekutter i Livorno - Dolcevita.no

Livorno: Hos ostekutter Bruno

Livorno – Hos ostekutter Bruno. Parmigiano reggiano er bokstavelig talt tung kost: Én ost veier 38 kilo, og ostekutter Bruno elsker å briljere med dem på strak arm. For oss gikk ikke det så bra.

Les mer...
Kiting på Spiaggia Bianca - Dolcevita.no

Rosignano Solvay: Drageseiling på Spiaggie Bianche

Tøffe gutter leker tøffe leker. Kiting er én av dem. Det ser også latterlig enkelt ut – men det ble en opplevelse et usikkert sted mellom flyving og bunnfiske.

Les mer...
Collonata - Dolcevita.no

Colonnata: Marmor-fettbyen

Colonnata: – Marmor-fettbyen. Det sies at de hogger like mye marmor ut av Carrara-fjellene hver dag nå, som de gjorde årlig i forrige århundre. Og at folk kommer langveisfra for å spise fett midt oppi steinbruddene.

Les mer...
Volterra - Dolcevita.no

Volterra: Etruskernes alabasttrone

I et par tusen år har de tryllet frem mye flott av figurer, vaser og sjakkbrett av den kleber-myke marmoren i Volterra. Men den eldste kunsten her er Kveldens skygge og ble brukt som ild-rake.

Les mer...
Lucca - Dolcevita.no

Lucca: Skattejakt i romerland

Få med deg ungene på skattejakt! Så gøy at selv far vil like det! Mottoer og slagord haglet da vi la i vei på tandemsykkel for å oppdage Lucca på en ny måte. Vi visste ikke hvor vi skulle; med oss hadde vi en gps, noen kartkoordinater og et par dansker.

Les mer...
Firenze - Dolcevita.no

Firenze: By med skjulte skatter

Firenze er kjent for mye, men en by med sine hemmeligheter: Ei ku som terget en baker til døde, et vindu som har stått åpent i over 400 år og en synder som selveste Michelangelo satte i gapestokken. Han står der ennå.

Les mer...
Castiglioncello - Dolcevita.no

Castiglioncello: Farger, fisk og salte smil

Castiglioncello – Farger, fisk og salte smil. Castiglioncello ligger mellom mykgrønne åser og et blågrønt hav og har vært samlingssted for både skuespillere og politikere. Hit trekker fortsatt folk fra innlandet når de skal nyte livet. En perle på Toscanakysten.

Les mer...
Marina del Torre del Lago Puccini - Dolcevita.no

Marina di Torre del lago Puccini: Mannen ved havet

Marina del Torre di Lago Puccini. Mannen ved havet. Hvis Ernest Hemingway hadde vært fisker, kunne han kanskje sett ut som Luigi utenfor sanddynene ved Pisa. Men den skjeggete gamlingen med kastegarnet…

Les mer...
Capraia - Dolcevita.no

Isola di Capraia: Ensom øy mot solnedgangen

Isola di Capraia – Ensom øy mot solnedgangen. Det er ikke noe vits i å dra til Sardegna. Her rundt øya Capraia er vannet minst like klart, det er mye roligere og penere og… Vi er enkle og fornøyde, oppsummerer Antonio.

Les mer...
San Galgano - Dolvevita.no

San Galgano: Sverdet i stenen

San Galgano – Sverdet i stenen. Eventyret om Sverdet i stenen kan være sant. I San Galgano venter de fortsatt på den som kan trekke sverdet ut av berget.

Les mer...
Monte Capanne, Elba - Dolcevita.no

Monte Capanne: Til toppen av Elba

Vi klatret til fjells, 1000 meter opp over Elba, havet og alt det grønne. Selv om det var litt skummelt i starten, var det en fantastisk tur – med servering og 360-utsikt på toppen.

Les mer...
Olivenhøst - Dolcevita.no

Castiglioncello: Olivenhøsten – familiehøytid i årtusener

Når Consiglio di Santis løfter gaffelen etter oliven, er det med forventning og høytid i blikket: De små grønne og svarte fruktene på trærne skal gi olje til brød, koking, salat – og glede. Men først og fremst er olivenhøsten en høytid. Endelig er den her, etter en lang og tørr sommer.

Les mer...

Om regionen Toscana

Toscana er utrolig mangfoldig og en drøm å oppleve året rundt.
Toscana har et areal på ca. 23 000 km² og knapt 3,6 millioner innbyggere. Den største byen er Firenze, som ligger i den nordlige delen av regionen. Andre viktige byer inkluderer Pisa, Siena, Cortona, Grosseto og Lucca.

Toscana kjennetegnes ved sitt maleriske landskap, med pinjetrær, sypresser, olivenlunder og vinranker. I Nord-vest, opp mot fjellområdet Apeninnene ligger Garfagnana-regionen. Enn så lenge litt utenfor det mest belastede turisttråkket, og byr generelt sett på opplevelser som Toscanakjennere ofte karakteriserer som det beste av det ekte Toscana.

Eksemplene på det genuine og urørte er mange. Deriblant er kulturbyen Barga med sine mange musikkfestivaler et yndet bestemmelsessted. Abetone, har et stort og populært alpinsenter. Området har samlet ca 30 skiheiser, hvorav flere er gondolbaner. Sesongen strekker seg anslagsvis fra medio desember til medio mars.

Vico Pancellorum, som klamrer seg harmonisk til åskammen som leder til et av de høyere fjellene i området, og er en typisk toscansk fjellandsby. Vakre hus, maleriske piazzaer, trange smug og bugnende vinranker er i kombinasjon med varme katolske italienere karakteristiske trekk i landsbybildet. Vico Pancellorum har foruten to katolske middelalderkirker med tilhørende særegne klokketårn en utmerket restaurant.

Les mer om Toscana på Wikipedia.

Rull til toppen