Umbria

Italias grønne hjerte en region som er mer toscansk enn Toscana, frodig og fargerikt hele året og urgammel historie med masser av opplevelser.

Opplevelser omkring i Umbria

Perugia sjokoladefestival - Dolcevita.no

Perugia: Sjokolade til erotisk begjær

Perugia – Sjokoladebyen. Skal det være en søt smak av verden? En delikat creatión? Eller kanskje et nytt verktøysett, et lekkert anheng med champagne-fyll eller noe erotisk, sensuelt?

Les mer...
Orvieto - Dolcevita.no

Orvieto: Hull i hull under byen

Orvieto er som en sveitserost. Under de koselige gatene finnes kilometervis av ganger og rom for både olivenpressing og matlagring – bare du går én etasje ned.

Les mer...
Lago Trasimeno - Dolcevita.no

Lago Trasimeno: Øyhopping i grønt innlandshav

Lago Trasimeno – her kan du dra på øyhopping i et grønt, lite innlandshav. Lago Trasimeno har et yrende fugleliv, og et par staselige øyer der én selvfølgelig må være Isola Maggiore, selve stor-øya.

Les mer...

Om regionen Umbria

Det var en toscansk dikter, Giosué Carducci, som kalte Umbria "det grønne hjertet". Også han falt for det vakre, duvende landskapet og de mange små-landsbyene i regionen. På et tidspunkt var den delt inn i 49 stater, med utallige kunstferdige bygg. Det sies at om du vil oppleve ur-italieneren, er Umbria stedet.

Umbria er den gamle gjennomfartsåren mellom øst- og vestkysten, som var med å gjøre Perugia så stor og viktig. Umbria er den eneste regionen som hverken grenser til et annet land eller har kyst. Landskapet er dominert av fjell og daler, med Appenninene i øst på grensen til Marche. Italias 4.største innsjø Lago Trasimeno ligger i Umbria.

Det har bodd folk her i over 100 000 år. De største byene er hovedstedet Perugia, Terni og Foligno. Umbria er kjent for sjokolade, trøfler - og vin. Du kan ta fire vinveier gjennom Umbria. Over kollene ved Lago Trasimeno, vinveien "Cantico", Sagrantino-veien og Etrusco Romana. Ellers er sjokoladefestivalen en av de store happeningene i byen. Du har sikkert sett Baci-sjokoladene herfra; de finnes over hele verden - med nøtter og sitater om kjærlighet på flere språk. Selv hvis du vil lage en god kopp kakao, er Perugina-kakaoen antakelig verdens beste. Det sier det i hvert fall selv.

Umbria er også store på trøfler og har sågar sin egen festival for dette også.

Les mer om Umbria på Wikipedia...

Rull til toppen