Umbria

Italias grønne hjerte en region som er mer toscansk enn Toscana, frodig og fargerikt hele året og urgammel historie med masser av opplevelser.

Opplevelser omkring i Umbria

Orvieto - Dolcevita.no

Orvieto: Hull i hull under byen

Orvieto er som en sveitserost. Under de koselige gatene finnes kilometervis av ganger og rom for både olivenpressing og matlagring – bare du går én etasje ned.

Les mer...
Lago Trasimeno - Dolcevita.no

Lago Trasimeno: Øyhopping i grønt innlandshav

Lago Trasimeno – her kan du dra på øyhopping i et grønt, lite innlandshav. Lago Trasimeno har et yrende fugleliv, og et par staselige øyer der én selvfølgelig må være Isola Maggiore, selve stor-øya.

Les mer...
Perugia sjokoladefestival - Dolcevita.no

Perugia: Sjokolade til erotisk begjær

Perugia – Sjokoladebyen. Skal det være en søt smak av verden? En delikat creatión? Eller kanskje et nytt verktøysett, et lekkert anheng med champagne-fyll eller noe erotisk, sensuelt?

Les mer...

Om regionen Umbria

Det var en toscansk dikter, Giosué Carducci, som kalte Umbria "det grønne hjertet". Også han falt for det vakre, duvende landskapet og de mange små-landsbyene i regionen. På et tidspunkt var den delt inn i 49 stater, med utallige kunstferdige bygg. Det sies at om du vil oppleve ur-italieneren, er Umbria stedet.

Umbria er den gamle gjennomfartsåren mellom øst- og vestkysten, som var med å gjøre Perugia så stor og viktig. Umbria er den eneste regionen som hverken grenser til et annet land eller har kyst. Landskapet er dominert av fjell og daler, med Appenninene i øst på grensen til Marche. Italias 4.største innsjø Lago Trasimeno ligger i Umbria.

Det har bodd folk her i over 100 000 år. De største byene er hovedstedet Perugia, Terni og Foligno. Umbria er kjent for sjokolade, trøfler - og vin. Du kan ta fire vinveier gjennom Umbria. Over kollene ved Lago Trasimeno, vinveien "Cantico", Sagrantino-veien og Etrusco Romana. Ellers er sjokoladefestivalen en av de store happeningene i byen. Du har sikkert sett Baci-sjokoladene herfra; de finnes over hele verden - med nøtter og sitater om kjærlighet på flere språk. Selv hvis du vil lage en god kopp kakao, er Perugina-kakaoen antakelig verdens beste. Det sier det i hvert fall selv.

Umbria er også store på trøfler og har sågar sin egen festival for dette også.

Les mer om Umbria på Wikipedia...

Rull til toppen