Veneto

Veneto er vakker som Lyngsalpene, rikere enn Colloseum og utrulig innholdsrikt. Alle kjenner Venezia, men at Verona har et teater like stort som Colosseum hvor de fortsatt serverer opera etter over 2 000 år - dét bør du få med deg.

Monte Baldo - Dolcevita.no

Opplevelser omkring i Veneto

Verona - Dolcevita.no

Verona: Julies og gladiatorenes by

Det første man lurer på i Verona, er: Hvorfor er ikke Arena mye mer berømt enn Colloseum? Det neste er om man kanskje burde slå seg ned her. Så går du og roper etter din Romeo eller Julie.

Les mer...
Monte Baldo - Dolcevita.no

Monte Baldo: Turistfeller og paragliding

«Klutførerne» kaster seg utfor… Litt kråkete, tenker jeg. Men når gamle-piloten i meg har fått litt tid, må jeg innrømme: Paragliding er vakkert!

Les mer...
Burano - Murano - Dolcevita.no

Venezia: Fargeklattene Burano og Murano

Murano og Burano – dette er Italia på sitt mest fargerike, like uti Venezia-lagunen. Hus, farger og glass som du ikke finner noe annet sted. Og de verdenskjente ”millefiori”.

Les mer...

Om regionen Veneto

Det er fra Veneto-siden at Gardasjøen er på sitt vakreste og luftigste - bokstavelig talt. Lengst sør rekker sola også å gå i innlandshavet, mens man lenger nord kan nyte synet av de sørligste alpene.

Gardasjøen? Husk at "Lago di Garda" fordeler seg over tre regioner: Nordenden ligger i Trentino, vest og sør i Lombardia og østsiden her i Veneto.
Vi opplevde sjøen, var med til fjells og vi ble kjent med historien til Santa Lucia. Kanskje visste ingen at hun hun bor i Garda, men vi er sikre.

Verona er en fantastisk sjarmerende by. Gammel, ekte og veldig levende. Er du heldig, får du med deg en opera her, i Veronas gedigne amfiteater som ble bygd på samme tid som Colosseum. Den største forskjellen er at både vegger, tribuner og gulv i Arena er intakte, og du kan fremdeles oppleve å høre en knappenål falle.

Veneto, Venezia og ikke minst øyene i lagunen der er proppfulle av historie og opplevelser. Reis dit!

I Veneto snakkes det både italiensk og venetiansk. Akkurat som i flere andre deler av dette ganske unge(!) landet, har de sitt eget, romanske språk her. Visstnok forstår 6-7 millioner mennesker språket.

Hovedstaden i Veneto er Venezia. Regionen grenser i nordøst til Friuli-Venezia Giulia, i nordvest til Trentino-Südtirol, i vest til Lombardia og i syd til Emilia-Romagna.

Les mer om Veneto på Wikipedia...

Rull til toppen