Om oss - Vi som lager Dolcevita.no

Kjetil og Anita - Dolcevita.no

Kjetil Grude Flekkøy & Anita Salamonsen

Reiseglade journalister, fotografer og webdesignere.
Vi har laget alt du finner her på Dolcevita.no.

Dolcevita.no er

Dolcevita.no er en samling personlige Italia-opplevelser fra reiser og flere år som bofaste i dette fantastiske landet.

Dolcevita.no er hverken et reisebyrå eller en turoperatør.
Derfor klarer vi ikke å svare på detaljspørsmål fra dere.

Har du...

noe du vil vise frem, ta kontakt så vi kan fortelle flere om det.

Historien bak Dolcevita.no

I august 1999 tok vi med oss ungene på 4 og 12 og reiste sørover til Italia. Vi ville til Toscana, og det var starten på utallige reiser rundt om i landet.

Helt fra starten var mange hjemme var spent på vårt gode liv i sør. Få hadde epost, og dermed så den første Dolcevita.no dagens lys som et slags reisebrev eller Italia-blogg, lenge før ordet blogg var oppfunnet.

Før avreise hadde vi så vidt vært innom Toscana en gang tidligere. Vi fortalte en italiensk servitør på Lillehammer om dette, at vi gjerne ville ut mot sjøen og han mente bestemt at kysten sør for Livorno var finest.
Så vi fylte bilen grundig og reiste. Første stopp på Toscanakysten var en campingplass, og derfra begynte vi å lete etter hus.
Det skulle bli 11 dager i uvissa, stadig nærmere stengning for sesongen (en liten overraskelse der) på grunn av betydelige språkproblemer (folk snakket knapt engelsk). Til slutt fant vi en tysktalende megler (man snakker jo litt tysk) som kunne hjelpe oss. Hans familie ble våre husherrer og venner for livet.

Dolcevita.no startet som en familieside på Internett. I 1999 var epost slett ikke utbredt, men snart kunne familie og venner se bilder og lese litt om hva vi drev med - hvis de var så heldige A) å finne en datamaskin og B) at den attpåtil var tilknyttet Internettet.
Jeg tror vi var noen av de første nordmenn som laget det vi nå kaller en blogg. Bortsett fra at det ordet ennå ikke fantes i 1999.
Fra starten hadde Dolcevita.no en forside og én side for hver av oss fire på tur, men det endret seg ganske raskt. Fra Italia skrev vi artikler til en masse ulike blader og aviser, og i stedet for å legge dem i skuffen etterpå, la vi ut både tekstene og bildene. I stadig nye sider i håndskrevet html…
Og folk oppdaget dem.
Og spurte oss om råd.
Og Dolcevita.no ble ganske snart det flittigst besøkte Italia-nettstedet både i Norge og Norden. Siden har flere nettsteder kommet til, mens Dolcevita.no er og blir et nettsted som drives på entusiasme og kjærlighet for Italia mer enn å tjene penger på det.

Siden 1999 har vi til sammen fem år i Italia. Vi har fortalt om utallige flotte steder, mennesker, mat, kultur og hverdagsliv i alle regioner. I tillegg har vi samlet et godt knippe praktiske reisetips.
For oss har Italia virkelig blitt det gode liv – la dolce vita.

Vi har også flere historier i ermet, så følg med!

Har du noe du vil vise frem, noe flere bør få vite om, så ta kontakt så vi kan fortelle om det.

 

Kontakt oss

Ved å bruke kontaktskjemaet godtar du våre personvernregler.

Du kan også sende oss e-post - til kontakt-krøllalfa-dolcevita.no

Cinque terre Italia - Dolcevita.no
Cinque terre: Noen opplevelser er spektakulære i all sin ro og enkelhet.
Scroll to Top