Rocca San Giovanni – Punta Tufano med eldgammel fiskemetode

Rocca San Giovanni - Punta Tufano - Dolcevita.no
Rocca San Giovanni - Punta Tufano - Dolcevita.no
Rocca San Giovanni - Punta Tufano - Dolcevita.no

Det er hyggelig at eldgammel historie kan danne rammer for spesielle opplevelser. Trabocco Punta Tufano i Rocca San Giovanni er en slik en – og er både fiskeredskap og restaurant.

I dag blir den brukt som attraksjon og restaurant med servering av lunsj og middag. Vi spiste ikke der, vi var bare på besøk for å se det som egentlig er en helt spesiell fiskeredskap:

Finn sted å bo

Hotel Carlton

Hotel Carlton ligger rett ved stranden i Pescara, nær det største shoppingområdet og forretningsstrøket. Du kan starte dagen med en rikholdig frokostbuffé.

Park Hotel Alcione

Park Hotel Alcove ligger bare 50 meter fra hotelles private strand. Her har du også tilgang til hage og terrasse. Rommene her inkluderer tilgang til sauna med mer. Gratis Wi-Fi. 

Victoria Hotel

Moderne Victoria Hotel ligger ved Piazza della Rinascita i hjertet av Pescara, kun 250 meter fra stranden. Her tilbys et luksuriøst velværesenter og avgiftsfri parkering.

Leilighet: Via Firenze

Leilighet Via Firenze tilbyr plass for to, klimaanlegg, gratis Wi-Fi og ellers godt utstyrt. Huset ligger 600 meter fra bussstasjon. 

Rocca San Giovanni - Punta Tufano - Dolcevita.no

En trabocco i Rocca San Giovanni

På en pir ut i havet, bygd av trestokker, tau, bolter og netting står denne innretningen fra tidligere tider.

Vi har sett noe lignende langs elver som Arno ved Pisa Marina, men de har vært helt inne ved land. De kastet også nettet utz for hånd, slik vi har fortalt om i historien om Mannen ved havet…

Denne traboccoen er helt annerledes. Større og mer som en maskin. Et digert nett senkes ned i havet og hevet så igjen, alt med ren mannskraft. Så får man håpe at noen solide rusker har passert over nettet akkurat da. Det korte kastet vi hadde gav ikke store fangsten.

Ute over havet

Du kan som både se og smake på denne redskapen og fangsten her om du vil. Men det er populært, og plassen er heller begrenset, så her må du bestille. Men det er spesielt: Bittelite, du sitter bokstavelig talt ute i havet og du bør virkelig tenke på hva du kler deg i. Her er du ute i været.

Men du verden så flott det er der. Du spiser med lyden av havet under dine føtter. Og du har nok allerede gjettet at her det det fiskeretter det går i.

Hotell

Bestill evt. på nettsidene til Booking.com...

Se flere reisetips...

Leie bil
Buss - Tog
Ferger - båt
Praktisk
Været
Apper

Leave a Comment