FARGERIK ØY I MIDDELHAVET

SARDINIA

Synes du Karibia er for langt unna, ville gjerne rukket en tur innom Hellas, har du gått glipp av karnevalet i Rio, - eller ville du gjerne opplevd Italia noen tusen år tilbake i tid?

Opplevelser omkring på Sardinia

Orgosolo - Dolcevita.no

Orgosolo: Malerisk og halvskummel

Orgosolo, midt inne på Sardinia: En kunstferdig 68-er fra Toscana har visstnok æren for at denne lille fjellbyen er som et eneste stort kunstverk. Orgosolo er malerisk, utrolig flott og absolutt litt skummel.

Les mer...

Om regionen og øya Sardinia

Sardinia - eller Sardegna på italiensk - rommer så mye at det er umulig å gi mer enn en liten smak. Eget språk, sære dialekter, gamle sagn, utrolige strender og et hav så klart at båtene ser ut til å sveve i løse lufta. Og ennå har vi ikke kommet til maten.

Sardinia er et sånt sted du aldri vil glemme. Du vil heller ønske deg å flytte hit. Men så var det hvor man skal velge, da...
Sardinia er omtrent 300 km lang og 130 km bred, har ca 1 600 000 innbygger på nesten 24 000km².

I det kuperte innlandet finnes små landsbyer, gårder og mye landbruk; de har også sine egne mattradisjoner og spesielle retter du absolutt bør oppleve. Noen steder har sin helt egne kultur - men for eksempel Orgosolo sies det at man helst bør oppleve på dagtid.
Apropos kultur: Restene av en romerby ved Tharros ut for Oristano er noe av det flotteste vi har sett.

Hovedstaden heter Cagliari og ligger helt sør på øya.

Kjekt å vite: Er du engstelig for jordskjelv og elsker Italia, er Sardinia det tryggeste stedet du kan være.

Les mer om Sardinia på Wikipedia...

Rull til toppen