FARGERIK ØY I MIDDELHAVET

SARDINIA

Synes du Karibia er for langt unna, ville gjerne rukket en tur innom Hellas, har du gått glipp av karnevalet i Rio, - eller ville du gjerne opplevd Italia noen tusen år tilbake i tid?

Opplevelser omkring på Sardinia

Orgosolo - Dolcevita.no

Orgosolo: Malerisk og halvskummel

Orgosolo, midt inne på Sardinia: En kunstferdig 68-er fra Toscana har visstnok æren for at denne lille fjellbyen er som et eneste stort kunstverk. Orgosolo er malerisk, utrolig flott og absolutt litt skummel.

Les mer...
Stintino - Alghero - Dolcevita.no

Vestsiden av Sardinia: Fra Alghero til Argentiera og Stintino

En båttur langs forblåste strender, vandring langs bymuren mot havet eller bade i et fargesprakende grønt hav? Sardinia har alt fra spøkelsesbyer til herlig steinstrand-terapi.

Les mer...

Om regionen og øya Sardinia

Sardinia - eller Sardegna på italiensk - rommer så mye at det er umulig å gi mer enn en liten smak. Eget språk, sære dialekter, gamle sagn, utrolige strender og et hav så klart at båtene ser ut til å sveve i løse lufta. Og ennå har vi ikke kommet til maten.

Sardinia er et sånt sted du aldri vil glemme. Du vil heller ønske deg å flytte hit. Men så var det hvor man skal velge, da...
Sardinia er omtrent 300 km lang og 130 km bred, har ca 1 600 000 innbygger på nesten 24 000km².

I det kuperte innlandet finnes små landsbyer, gårder og mye landbruk; de har også sine egne mattradisjoner og spesielle retter du absolutt bør oppleve. Noen steder har sin helt egne kultur - men for eksempel Orgosolo sies det at man helst bør oppleve på dagtid.
Apropos kultur: Restene av en romerby ved Tharros ut for Oristano er noe av det flotteste vi har sett.

Hovedstaden heter Cagliari og ligger helt sør på øya.

Kjekt å vite: Er du engstelig for jordskjelv og elsker Italia, er Sardinia det tryggeste stedet du kan være.

Les mer om Sardinia på Wikipedia...

Rull til toppen