Segonzano – Pyramidene i Nord-Italia

Segonzano Pyramidene - Dolcevita.no
Segonzano Pyramidene - Dolcevita.no
Segonzano Pyramidene - Dolcevita.no

Høye, spinkle sandsteinssøyler med digre kampesteiner balanserende på toppen? De skulle hverken blitt skapt eller holdt seg oppreist. Likevel: Pyramidene i Segonzano ruver.

Sett i gang og bygg deg et sandslott: Å komme over èn meter opp, er knapt tenkelig. Men en søyle på 10 meter...?

Finn sted å bo

Bio Hotel Brusago Vital & Wellness

Bio Hotel Brusago Vital & Wellness gir deg tilgang til spa-avdelingen med sauna, boblebad, salt grotter og basseng. Og med nydelig utsikt over Dolomittene.

Relais Villa Madruzzo

Villa Madruzzo er et 4-stjerners-hotell som ligger fredelig til i en åsside ovenfor Trento. Du kan slappe av i det moderne velværesenteret med innendørsbasseng, opplevelsesdusjer, dampbad, tyrkisk bad og utendørs boblebad.

Hotel Garni La Roccia

Hotel Garni La Roccia ligger i Andalo, kun 350 meter fra Paganella 2001 ski-resort. Hotellet er familiedrevet med spa-senter, gym og rom med balkong.

Leilighet: Il Cardo Trentino

Leiligheten ligger i Bedello og har plass til 2-7 personer. Gratis Wi-fi, godt utstyrt leilighet med alt du trenger for en god ferie. 

Segonzano Pyramidene - Dolcevita.no

De høyeste pyramidene ved Segonzano er 20 meter høye. De står der og terger tyngdekraften – og imponerer besøkende.
Egentlig var noen enda høyere, men et jordskjelv i 1976 tok bokstavelig talt knekken på dem. Men sandspissene på 10-12-15-20 meter var altså stødige nok til å bli stående. Loddrette skive-vegger står også igjen, nesten dobbelt så høye som noen av søylene.
«Le piramide» i Segonzano står i fem grupper. Den høyeste er på 20 meter og den mest imponerende veggen er over 40 meter høy.

Kvitskriuprestene

Har du sett Kvitskriuprestene i Nord-Sel, vet du hva det er snakk om. Det er det samme sjeldne fenomenet, bortsett fra at disse pyramidene en halvtime nordøst for Trento er enda høyere og enda flere.
Søylene er selvfølgelig ikke bygd opp; sluktene mellom dem er gravd ut. Siden en isbre la igjen en del grus her for 50 000 år siden, har vann vasket vekk grusen rundt noen store steiner. Det har fortsatt samtidig som topp-steinen har gitt ”fundamentet” både ly fra regn og trykk til å holde grusen på plass.
Mange søyler har selvfølgelig kollapset underveis, men mange har altså holdt balansen så perfekt at de står igjen som noen umulige naturfenomen.

Flott natursti

Du får sett og opplevd mest om du tar naturstien som lokale pyramide-entusiaster har laget. Underveis har de satt opp plakater som forklarer fenomenet og store happeninger rundt Le piramide – med trykk på a-en, om du du vil spørre deg for.

Det er bare å ta stien opp fra hovedveien (SP71). Men turen opp kan være så strabasiøs, så om det er varmt, bør du vurdere veien inn fra oversiden. Kjør inn fra Stedro mot Frazione Luch. (Har du stor bil, parkér i Stedro!) Med litt flaks, er én av de tre parkeringsplassene innerst i veien ledig. Hvis ikke, – ja, så skulle du tatt stien.
Uansett: Husk gode sko.

Kart

Hotell

Bestill evt. på nettsidene til Booking.com...

Se flere reisetips...

Leie bil
Buss - Tog
Ferger - båt
Praktisk
Været
Apper

Leave a Comment