Castiglioncello – Farger, fisk og salte smil

Castiglioncello - Dolcevita.no
Castiglioncello - Dolcevita.no
Castiglioncello - Dolcevita.no

[Se video] Castiglioncello ligger mellom mykgrønne åser og et blågrønt hav og har vært samlingssted for både skuespillere og politikere. Hit trekker fortsatt folk fra innlandet når de skal nyte livet. En perle på Toscanakysten.

Her er en fantastisk kyst, som veksler mellom forrevne klipper og bortgjemte små bukter med herlige svaberg og strender. Her finnes også en helt spesiell strandpromenade som snirkler seg flere kilometer langs sjøen. 

Botilbud i nærheten

Hotell Villa Martini

Villa Martini ligger på et nes med utsikt over Det tyrrenske hav, kun en 5-minutters spasertur fra Castiglioncello jernbanestasjon.

Hotel Atlantico

Hotell Atlantico er et familiehotell som tilbyr overnatting i velutstyrte og komfortable rom, kun 200 meter fra sjøen.

Leopoldo Hotel

Leopoldo Hotel ligger bare 60 meter fra promenaden ved sjøen, som har utsikt over det krystallklare vannet, romantiske kroker, steinete klipper og intime bukter.

Leiligheter: Il Sorriso

Il Sorriso tilbyr leiligheter i toppen av en Art-Nouveau bygning, med nydelig utsikt over Baia Quercetano og Middelhavet. Moderne leiligheter med gratis Wi-Fi.

Castiglioncello - Dolcevita.no

Kjendis-magnet

Castiglioncello ligger vendt mot havet i sørvest, midt mot solen.
Det er en landsby, delt i tre små-sentra: Quercetano, Porto Vecchio og Caletta. Men Castiglioncello er også et eldgammelt badested på grunn av sitt helt spesielle klima. Det forsto etruskerne allerede for 2 500 år siden, og siden kom både romerne og de mektige Mediciene – og altså samfunnstopper, bildekunstnere og filmfolk fra forrige århundre og frem til i dag. Malerne er kanskje mest kjent: Fattori, Martelli, Pirandello, Mastroianni, Sordi, Visconti, Gassman – kort sagt Macchiaioli-kunstnerne. I ligger museum Giovanni Fattori hvor du kan se hva disse kunstnerene elsket og ville formidle.

Lys og luft

De kom hit på grunn av det helt spesielle lyset og på grunn av klimaet, slitne og gustne etter vinteren i innlandet. De frisknet til her ute ved kysten. Det gjør folk fortsatt. Selv i dag trekker de hit fra hele Italia, ikke minst folk med pustevansker som nærmest får resept på å komme hit. Beskjeden fra legene er klar: Lufta ved havet akkurat i Castiglioncello er meget gunstig. Klimaet er supert ved kysten. Veldig ofte finner du tåke og regn i innlandet rundt, mens temperaturen og været ute ved kysten noe helt annet.

Fiskerlandsbyen

Castiglioncello er opprinnelig en fiskerlandsby. Hver dag kommer fortsatt fiskerne inn i de knøttsmå, fargerike båtene sine med dagens fangst. Da gjelder det å komme i tide om du vil ha en godbit til pranzo. Vil du virkelig nyte sjømaten, kommer du ikke utenom Nonna Isola. Bitteliten, men godt etablert i Michelin-katalogen, er du garantert en gastronomisk opplevelse fra Enricos kjøkken. Ta gjerne en lunsj bare av små forretter og smak deg gjennom herligheten.

Øyhopping

Men det var havet og båtlivet. Etter at de fikk bygd en diger småbåthavn utenfor nabobyen, kryr det av elegante fartøy, yachter og joller ute på bølgene. Ikke så rart, egentlig: Øyene, Capraia, Gorgona og ikke minst og Korsika er godt innenfor rekkevidde. Kanskje greit å vite om du vurderer å leie båt og dra på øyhopping eller bare oppleve den fantastiske etruskerrivieraen fra utsiden. Og det er ikke så vanskelig å dra på øyhopping.

Salt smil og surfing

Castiglioncello er en opplevelse året rundt. Egentlig er det aller flottest her om vinteren. Da rusker vinterstormene – uten at det er kaldt, oftest med sol og knallblå himmel – surferne er utpå, og etterpå er havet en regnbue fra dyp-blå til lysegrønne sjatteringer.

Dét livet er en spesiell opplevelse som gir saltrand på tennene. Og dagen derpå kan man sanke drivved og konkylier fra andre kyster, avslipte flisbrott og fargerike steiner – en drøm for unger, for å fortelle gode historier og fylle utallige settekasser. Eller kanskje du er av den spreke typen som vil hive deg ut i bølgene – gjerne midtvinters. Surferne vet å nyte livet da også.

Surfing

Kart

Ta et reisetips

Til Castiglioncello går det tog, men jeg tipper du vil ha stor glede av leiebil mens du er her. Det er mye å se omkring og garantert vil du ønske å ta tur til vinsteder som for eksempel Bolgheri.
Nærmeste flyplass er Pisa som ligger bare 40 min. unna.

 

Hotell

Bestill evt. på nettsidene til Booking.com...

Se flere reisetips...

Leie bil
Fly
Buss - Tog
Ferger - båt
Praktisk
Været
Apper

Leave a Comment