Palinuro – Grottetur i det blå

Palinuro - Dolcevita.no
Palinuro - Dolcevita.no
Palinuro - Dolcevita.no

Klippene og buktene ved Palinuro er slik man gjerne ser i skrytekatalogene hos reisebyråene. Men å leke med fiskene eller å tøffe inn i en blod- eller blå-farget grotte rett fra storhavet, er mye mer moro.

Hvorfor har man ikke slike båter nordpå? Slike hvite eller knallblå trebåter med gul eller rødmalt ripe og et romantisk navn ved baugen? Antonio Sacco fikk ganske god fart på vei ut rundt odden for dagens grottebesøk. Havet er blå-blått, og de lyse klippene stuper høyt og rett i havet. Her er det karrige vekstforhold.

Finn sted å bo

Hotel Santa Caterina

Hotel Santa Caterina har sørget for komfortabel og rolig innkvartering i hjertet av Palinuro siden 1949, og har blitt et populært reisemål for alle slags reisende.

Grand Hotel San Pietro

Dette moderne 4-stjernershotellet ligger på den steinete kysten i nærheten av Palinuros hovedtorg. Hotellet har privat steinstrand, avgiftsfri parkering og basseng med sjøvann og panoramautsikt.

Best Western Hotel La Conchiglia

Hotel La Conchiglia har en terrasse med panoramautsikt over Capo Palinuro og sjøen. Hotellet ligger i Palinuro sentrum, bare 5 minutters gange fra strandpromenaden, og tilbyr avgiftsfri, privat parkering.

Leilighet: Residenza Matarazzo e Le Sue Soffitte

Residenza Matarazzo e Le Sue Soffitte har godt utstyrte leiligheter med plass fra 2-8 personer midt i det historiske sentrum av Castellabate. Gratis Wi-Fi.

Palinuro - Dolcevita.no

Så ser vi en åpning i vannhøyde, og det er egentlig bare å stevne inn. Et par lys i dypet viser seg å være to dykkere, som lyser opp det innerste og nederste av Grotta Azzurra. De leker seg nede i det bokstavelig talt lyse-blå.
For det er som i dykkerfilmer. Mesteparten av lyset kommer fra utsiden, fra dagslyset som blir reflektert mot den hvite havbunnen og opp i hulen. Den fylles av dette underlige, blå lyset.

Men som Antonio forklarte: - Fargen er enda mer brilliant om ettermiddagen, når sola står skikkelig inn fra vest. Det er bare vakkert! Inngangen til Blodgrotta – Grotta del sangue – er så trang at skipperen må styre båten med hendene stemplet mot huletaket. Andre mineraler skaper andre farger, akkurat som i neste stopp med stalagmitter og rare søyler.

Få med badetøy

Men det er en vel så fin opplevelse bare å følge med på klippene underveis. Et sted griner en heks mot oss, en annen klippevegg er like gjennomhullet som Torghatten. Og så vendepunktet, en bukt rett fra sydenkatalogen. Hundremeter-høye klipper hele veien rundt, et par enorme kampesteiner som ruver rett opp av havet, en innbydende, liten strand innerst – og kanskje verdens klareste vann.

Ta et tips:

Få med dykkermaske eller svømmebriller. Kanskje er det enda mer å se i Karibia, men med kikkegluggene kan du garantert få med deg en spesiell, eksotisk opplevelse. Også under vann.

På tur til grottene

Kart

Leave a Comment