Sestri Levante - Nordvestkysten

Idyll med hav på begge sider

Sestri Levante i Liguria

Sestri Levante - Idyll med hav på begge sider

Her er det hav på begge sider: Bare Baia del Silenzio, Stillhetens bukt, er god grunn til å returnere, om du ikke bare drar rett til Cinque Terre.

Sestri Levante er en av disse perlene i sjøkanten. Et sted man vil tilbake – om man ikke bare suser forbi på vei til Cinque Terre eller andre turistmagneter.

Når du ser Sestri Levante oppe fra åsen, er den antakelig ganske ordinær. Hadde det ikke vært for den halvøya som stikker ut midt i sentrum. Og står du på riktig sted, eller bare våger deg nærmere, skjønner du både hvorfor H.C. Andersen kom hit og hvorfor Dante måtte nevne byen i «Den gudommelige komedie».

Eventyrlig

Vi kom inn langs sjøen nordfra. Det som var hovedvei nærmest bare frynser seg opp og blir borte inn mot sentrum. For fra torget på sjøsiden kommer du ikke videre. I stedet får du sjansen til å oppleve både stranda, småbåthavna, ungdommene som freser til og fra på mopeder – og halvøya som reiser seg bokstavelig talt over restene av det som en gang var en fiskerlandsby.

Sestri Levante - Dolcevita.no

Dette bildet er tatt i desember. Det er alltid litt lunere i Baia di Silenzio, og folk bader året rundt.

Men dette er bare den ene sjøsiden.

Gamle Sestri Levante ligger delvis på denne spesielle halvøya med en buktet strand på hver side: Den store Eventyrbukta (Baia delle Favole) og så Stillhetens bukt (Baia del Silenzio). Eventyrbukta er (selvfølgelig?) døpt slik til ære for den danske eventyrforfatteren som bodde her en stund. På folkemunne kalles den gjerne Porto Bello. Så skjønner du sikkert hvorfor.

Liten gamleby

Her er disse smale og krokete gatene, men de er likevel brede nok til at masser av folk også fra innlandet samles her i hopetall. Og det er så vakkert at du bare nyter livet – særlig hvis du beveger deg bort fra stimen.

Sestri Levante var lenge en stille fiskerlandsby, men blir oppdaget av stadig flere. Sommerstid trekker den dermed til seg stadig flere turister, både italienske og utlendinger. Restaurantene og særlig en del av butikkene bærer preg av det; her finnes også en del merkelig moderne, fancy steder for shoppeglade. Prisene mange steder er deretter.

Natt-strand

Men det du vil huske best herfra, er strendene. Særlig Baia del Silenzio: En ganske liten bukt i ly for været.

– Denne bukta er så spesiell, og den holder vannet varmere, forteller en. – Det er det eneste stedet langs hele Liguria-kysten hvor folk bader hele året. Også jeg.

På dagtid ligger den rett mot sola, om kvelden er den en fredelig plett der den kjølige havbrisen og de avtagende bølgene roer sjelen. Hvis da ikke noen lokale unger akkurat prøver å klemme ut de siste kreftene fra dagen på en skrålende fotballturnering.

Og bak det hele – som navnet sier – står de gamle husrekkene, stille som fra en gammel film. Med en gammel kone ute på altanen for å sjekke at alt er som før. Tross alt.

Reisetips

Til Sestri Levante kommer du med tog /buss eller leiebil. Mange liker å besøke Cinque Terre som bare ligger 30 minutter med tog unna. Nærmeste flyplass er Genova eller Pisa.

Gode steder

å bo i/ved

Sestri Levante

  • Grand Hotel Villa Balbi

    Grand Hotel Villa Balbi

  • admin-ajax.php

    Grande Albergo

Bilder fra Sestri Levante - Klikk!

Bli kjent:

Sestri Levante i Liguria

Anita og Kjetil i Dolcevita.no

Anita Salamonsen og Kjetil Grude Flekkøy

Vi har bodd og reist med familien rundt i Italia over en årrekke.
På Dolcevita.no har vi samlet noen av opplevelsene våre helt tilbake fra 1999, da vi også startet nettstedet.
Her finner du også bo-tilbud fra vår nære samarbeidspartner som vi virkelig kan anbefale.
Buon viaggio!

Scroll to Top