Torino: En øl med bouquet av vin? Eller litt restemat for gourmeter?

Torino i Lombardia

Torino: En øl med bouquet av vin? Eller litt restemat for gourmeter?

Torino "buon-guosto": Skal det være en øl med en touch av vin? Italienerne har sansen for mye nytt. På smaksmessa i Torino kan du gasse deg i tusenvis av smaker. Eller dra på seminar om øl med honning, mandler, mais eller en fin vin-bouquet.

Torino

Øl laget med mandler, honning eller ur-mais... Allerede på denne messen, rett etter at mikro- og hjemmebryggeriene tok av i Norge, hadde italienerne mye å melde om spesielt og god øl.

Torino

Øl laget med mandler, honning eller ur-mais... Allerede på denne messen, rett etter at mikro- og hjemmebryggeriene tok av i Norge, hadde italienerne mye å melde om spesielt og god øl.

Hotel Roma e Rocca Cavour

Hotel Roma e Rocca Cavour er et av de eldste hotellene i Torino, og er drevet av samme familie siden 1854. Hotellet ligger omgitt av en frodig hage, overfor Porta Nuova jernbanestasjon.

Principi di Piemonte

Hotel Principi di Piemonte tilbyr luksuriøse, moderne rom midt i sentrum av Torino, mindre enn 5 minutters gange fra det egyptiske museet. Her vil du oppleve utmerket service.

Starhotels Majestic

Piazza Castello og Palazzo Reale di Torino ligger en 15-minutters spasertur fra hotellet. Den fasjonable handlegaten Via Garibaldi ligger 5 minutter unna med trikken.

Leilighet: Loger Confort

Bo midt i Torino: Loger Confort ligger i sentrum av Torino, og tilbyr moderne leiligheter med klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Overnattingsstedet ligger 350 meter fra Torino Porta Nuova jernbane- og T-banestasjon.

Hotel Roma e Rocca Cavour

Hotel Roma e Rocca Cavour er et av de eldste hotellene i Torino, og er drevet av samme familie siden 1854. Hotellet ligger omgitt av en frodig hage, overfor Porta Nuova jernbanestasjon.

Principi di Piemonte

Hotel Principi di Piemonte tilbyr luksuriøse, moderne rom midt i sentrum av Torino, mindre enn 5 minutters gange fra det egyptiske museet. Her vil du oppleve utmerket service.

Starhotels Majestic

Piazza Castello og Palazzo Reale di Torino ligger en 15-minutters spasertur fra hotellet. Den fasjonable handlegaten Via Garibaldi ligger 5 minutter unna med trikken.

Italienerne har sansen for smak – og å prøve uhørte ting. Drar du på smaksmessa i Torino, kan du gasse deg igjennom tusenvis av dem, enten det er kortreist snadder i små, fikse glass eller restemat.

Øl stort

Vi dro på seminar for å lære om øl, bærekraftig drinkmiksing og, selvfølgelig, restemat for gourmeter.

Øl er svære greier i Italia, kanskje enda større enn i Norge. Noen brygger hjemme, men først og fremst har det vokst frem en fyldig skog av mikrobryggerier som tryller frem sine egne, særegne dråper.

Fra folk til folk

Sju glass på hvert bord. Et ark med mystiske gårdsnavn, de fleste noe med ”artigianale”. Og hodetelefoner der en engelsk stemme prøver å holde tritt med produsenten på podiet. Han har mye å fortelle. Mens hvitkledde servitører småspringer langs bordrekkene og skjenker i høye stettglass. Det luktes og kikkes, slurpes og smattes om mmmm-es.

Vinaktig øl

Smakene og komplimentene strømmer på. Øl brygget med mais, honning, mandler, kastanjer eller lagret på vintønner. En halvbitter ale, ”Grano alto” byr på kraftig blomsterduft, visstnok fra kornrester fra hvetehøsten. En annen er laget med avdampet sjøvann og skal passe til hummer. Og:

En er lagret på gamle chardonney-tønner – og smaker og dufter som noe midt imellom nettopp øl og vin.

Variasjonen er enorm, og italienerne elsker dem. Dette er vanlige folk som lager noe flott. Øl er blitt en industri som vokser kraftig – og gir ekstra håp og glede i et land som strever.

«Fattig-rester» for gourmeter

Kanskje derfor var også ”Cucina povera”, fattigkjøkken og miljø, et par av de viktigste temaene på messen. En napoletansk gjeng disket da også opp en herlig femretters på billig restemat. Oste-skav i tynne-tynne skiver. Risotto. Friteller og frittata av egg og grønnsaker. En gryterett av korn, granatepler og langkokt kjøtt. Gnocchi. Kandiserte frukter. Brød bakt på mel av svart mais, en slags ur-mais. Og kaker, blant annet friterte, søtede deigstrimler. Helt lekkert, og laget nesten bare av matrester.

Mantraet er at bare fantasien setter grenser. Og at restemat er noe av det mest spennende du kan sette på bordet. Fantastisk.

Tenk om en restaurant hadde turt å sette noe slikt på menyen. Les mer om bruk av rester og mer smak på …..

  • carolines gourmet
  • dolcevita.no

Kart

Torino i Lombardia

Problemer med kartet? Gi oss beskjed om hvilken side det gjelder!

Anita og Kjetil i Dolcevita.no

Anita Salamonsen og Kjetil Grude Flekkøy

På Dolcevita.no har vi samlet våre opplevelser og erfaringer fra Italia helt siden 1999.
I tillegg finner du praktiske reisetips og håndplukkede bo-tilbud (over). Bruk dem, så hjelper du oss å drive nettstedet videre.

Har du noe du vil vise frem, ta kontakt så vi kan fortelle flere om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å legg igjen kommentarer, godtar du våre personvernregler.

Rull til toppen