Trentino-Alto Adige

Nyt fjellene i Italia

Ski, druer og epler. Lengst mot nord ligger eple- og skifylket Trentino, med sommer-skikjøring i nord og syden-aktige Gardasjøen i sør.

Opplevelser omkring i Trentino-Alto Adige

Rundt Sassopiatto - Dolomitten - Dolcevita.no

Dolomittene – Rundt Sassopiatto 2

1. bud: Sjekk kartet grundig. 2. bud: Ikke stol på andre når du spør hvor krevende en strekning er. Glemmer du dette, sliter, du. Mektige Sassopiatto i Dolomittene byr på utrolige opplevelser. Og slit.

Les mer...
Vigo di Fassa - Dolomittene - Dolcevita.no

Vigo di Fassa – Dolomittene – Slentring i Heidiland

Dolomittene – Ut av kjempegondolen ovenfor Vigo di Fassa. Vi er i Ciampedie, Heidiland, på drøyt 2000 meter. Det er nesten så teletubbiene kunne lure bak gress-tuene.

Les mer...
Via Ferrata - Rio Sallagoni- Dolcevita.no

Gardasjøen – Via Ferrata 1, Rio Sallagoni: Canyon-klatring

Gardasjøen – Via Ferrata 1, Rio Sallagoni, en ejte Canyon-klatring. De kaller det jernvei eller via ferrata. Vi kaller det heller juv, stupbratt, canyon, elv, klatring og dårlig fotfeste. – Det er enkelt, bare pass på…

Les mer...
Sassopiatto Dolomittene - Dolcevita.no

Dolomittene – Rundt Sassopiatto 1

Vi fikk oss en ubehagelig overraskelse på 2700, men sånt er ok å takle med en gourmetlunsj innabords. Det får du i Dolomittene – tøffe utfordringer og høy komfort side om side.

Les mer...
Segonzano Pyramidene - Dolcevita.no

Segonzano – Pyramidene i Nord-Italia

Høye sandsteinssøyler med digre kampesteiner balanserende på toppen? De skulle hverken blitt skapt eller holdt seg oppreist. Likevel: Pyramidene i Segonzano er noen merkelige fenomen.

Les mer...

Om regionen Trentino-Alto Adige

Trentino er av de få stedene i Italia der du kan dra på sommer-skikjøring, i fjellene nord for Merano. Men husk én ting i bagasjen om du skal nord for Bolzano: Verzeichnis auf deutch. Om du ikke snakker ladin, da. (Det likner på tysk, så det er ikke så ille.)

Trentino-Alto Adige finner du i den nordlige delen av Italia. Trento er provinsens hovedstad. Regionen grenser i nord mot Syd-Tyrol, i øst og syd mot Veneto og i vest mot Lombardia.

Naturen gjør denne regionen helt spesiell. Det er bare å kikke på bildene fra turene våre i Dolomittene. Slikt lever man lenge på.

Les mer om Trentino-Alto Adige på Wikipedia...