Trentino-Alto Adige

Nyt fjellene i Italia

Ski, druer og epler. Lengst mot nord ligger eple- og skifylket Trentino, med sommer-skikjøring i nord og syden-aktige Gardasjøen i sør.

Opplevelser omkring i Trentino-Alto Adige

Kajakk med Dolcevita.no

Gardasjøen: Kajakk til fossegrotta

Å stryke langs fjellveggen som rager tusenvis av meter til værs, rett inn i en tropisk foss. Kajakk kan føles slik, selv om man kan bli vekket brått…

Les mer...
Prato allo Stelvio - Dolcevita.no

Passo Stelvio: En litt spesiell sykkeltur

Det ble jo en litt spesiell sykkeltur. Bare én bakke opp. Jeg sa til Fruen at jeg bare skulle tråkke noen få svinger opp mot Stelviopasset, kanskje til 1000- eller 2000-metermerket… En bildehistorie fra en annerledes dag på to hjul.

Les mer...
Vigo di Fassa - Dolomittene - Dolcevita.no

Vigo di Fassa: Dolomittene – Slentring i Heidiland

Dolomittene – Ut av kjempegondolen ovenfor Vigo di Fassa. Vi er i Ciampedie, Heidiland, på drøyt 2000 meter. Det er nesten så teletubbiene kunne lure bak gress-tuene.

Les mer...
Via Ferrata 1 - Dolcevita.no

Riva del Garda: Via Ferrata, med livet i en tynn (stål)tråd

De kaller det vei. Jernvei eller Via Ferrata. De mer vel bevarte blant oss kaller det heller juv, stupbratt, canyon, elv, klatring og dårlig fotfeste. Og et forsvarsverk fra før 1. verdenskrig.

Les mer...
Katamaranseiling - Dolcevita.no

Gardasjøen: Katamaran-seiling: Sjøens Formel 1

Sjøens Formel 1. Bare farten kan skremme en stakkar. Og når vinden øker: De som står rett ut fra et smalt skrog høyt over vannet…
Katamaran-seiling ser da ikke vettugt ut?

Les mer...
Via Ferrata 2 - Dolcevita.no

Gardasjøen: Via ferrata x 2: Loddrett opp jernveien

Via ferrata: CIMA CAPI & COLODRI
Prøv noe bratt! Prøv en jernvei – via ferrata – loddrett opp fjellet ved Gardasjøen. Denne jernveien skulle ta oss opp og gjennom (!) toppen høyt over oss.

Les mer...
Rundt Sassopiatto - Dolomitten - Dolcevita.no

Dolomittene: Rundt Sassopiatto 2

1. bud: Sjekk kartet grundig.
2. bud: Ikke stol på andre når du spør hvor krevende en strekning er.

Les mer...
Klatrepark - Dolceivta.no

Høyde-krampe-klatring i Limarò

Høydeskrekk? Piiiittelitt engstelig for smale bruer? Se for deg at du må gå på én vaier og holde deg i to andre. Artig! Klatreparken i Limaro er definitivt et sted å teste egne grenser.

Les mer...
Segonzano Pyramidene - Dolcevita.no

Segonzano: Pyramidene i Nord-Italia

Høye sandsøyler med digre kampesteiner balanserende på toppen? De skulle hverken blitt skapt eller holdt seg oppreist. Likevel: Pyramidene i Segonzano viser et merkelige fenomen.

Les mer...

Om regionen Trentino-Alto Adige

Trentino er av de få stedene i Italia der du kan dra på sommer-skikjøring, i fjellene nord for Merano. Men husk én ting i bagasjen om du skal nord for Bolzano: Verzeichnis auf deutch. Om du ikke snakker ladin, da. (Det likner på tysk, så det er ikke så ille.)

Trentino-Alto Adige finner du i den nordlige delen av Italia. Trento er provinsens hovedstad. Regionen grenser i nord mot Syd-Tyrol, i øst og syd mot Veneto og i vest mot Lombardia.

Naturen gjør denne regionen helt spesiell. Det er bare å kikke på bildene fra turene våre i Dolomittene. Slikt lever man lenge på.

Les mer om Trentino-Alto Adige på Wikipedia...

Rull til toppen