Trentino-Alto Adige

Nyt fjellene i Italia

Ski, druer og epler. Lengst mot nord ligger eple- og skifylket Trentino, med sommer-skikjøring i nord og syden-aktige Gardasjøen i sør.

Opplevelser omkring i Trentino-Alto Adige

Segonzano Pyramidene - Dolcevita.no

Segonzano: Pyramidene i Nord-Italia

Høye sandsøyler med digre kampesteiner balanserende på toppen? De skulle hverken blitt skapt eller holdt seg oppreist. Likevel: Pyramidene i Segonzano viser et merkelige fenomen.

Les mer...
Prato allo Stelvio - Dolcevita.no

Passo Stelvio: en litt spesiell sykkeltur

Det ble jo en litt spesiell sykkeltur. Bare én bakke opp. En litt lang bakke.
Jeg sa til Fruen at jeg bare skulle tråkke noen få svinger
opp mot Stelviopasset, men…
Her en bildehistorie fra en litt annerledes dag på to hjul.

Les mer...
Vigo di Fassa - Dolomittene - Dolcevita.no

Vigo di Fassa: Dolomittene – Slentring i Heidiland

Dolomittene – Ut av kjempegondolen ovenfor Vigo di Fassa. Vi er i Ciampedie, Heidiland, på drøyt 2000 meter. Det er nesten så teletubbiene kunne lure bak gress-tuene.

Les mer...
Sassopiatto Dolomittene - Dolcevita.no

Dolomittene: Rundt Sassopiatto 1

Dette er høyfjellsopplevelser for alle. Vi skulle få oss en små-ubehagelig overraskelse på 2700, men man takler sånt med en gourmetlunsj underveis. Dolomittene er utfordringer og komfort side om side.

Les mer...
Katamaranseiling - Dolcevita.no

Gardasjøen: Katamaran-seiling: Sjøens Formel 1

Sjøens Formel 1. Bare farten kan skremme en stakkar. Og når vinden øker: De som står rett ut fra et smalt skrog høyt over vannet…
Katamaran-seiling ser da ikke vettugt ut?

Les mer...
Rundt Sassopiatto - Dolomitten - Dolcevita.no

Dolomittene: Rundt Sassopiatto 2

1. bud: Sjekk kartet grundig. 2. bud: Ikke stol på andre når du spør hvor krevende en strekning er. Glemmer du dette, sliter du. Mektige Sassopiatto i Dolomittene byr på utrolige opplevelser og uventet slit.

Les mer...

Om regionen Trentino-Alto Adige

Trentino er av de få stedene i Italia der du kan dra på sommer-skikjøring, i fjellene nord for Merano. Men husk én ting i bagasjen om du skal nord for Bolzano: Verzeichnis auf deutch. Om du ikke snakker ladin, da. (Det likner på tysk, så det er ikke så ille.)

Trentino-Alto Adige finner du i den nordlige delen av Italia. Trento er provinsens hovedstad. Regionen grenser i nord mot Syd-Tyrol, i øst og syd mot Veneto og i vest mot Lombardia.

Naturen gjør denne regionen helt spesiell. Det er bare å kikke på bildene fra turene våre i Dolomittene. Slikt lever man lenge på.

Les mer om Trentino-Alto Adige på Wikipedia...

Rull til toppen